Trump: YPG'ye artık silah vermeyeceğiz!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Trump: YPG'ye artık silah vermeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşeceğini Twitter üzerinden açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Trump'ın, artık YPG'ye silah vermeyeceğinin garantisini verdiği, açıklandı..

Takip Et

Twitter'ı en etkili ve yoğun kullanan dünya liderlerinden olan ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden bugün yapacağı görüşmeleri takipçileriyle paylaştı. Trump’ın bu açıklamasının ardından Erdoğan ile planladığı görüşmeyi gerçekleştirdiği duyuruldu.

Erdoğan Trump telefon görüşmesi YPG silah

Erdoğan Twitter hesabından bir fotoğraf paylaşarak Trump ile yapılan görüşmenin verimli geçtiğini açıkladı. Basına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump’ın terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye silah verilmeyeceğinin garantisini verdiğini söyledi.

İLGİLİ HABER

Öte yandan Çavuşoğlu, Erdoğan’ın Trump’a vize krizinin tamamen çözülmesi gerektiğini söylediğini ifade etti. Açıklamada, Erdoğan’ın Trump’a Suriye görüşmelerinde Kürt grupların yer almasını istemediğini aktardığı belirtildi.
Çavuşoğlu, Trump’ın “Talimat verdim YPG’ye bir daha silah verilmeyecek. Bu saçmalığa son verilmeliydi” dediğini de aktardı. Çavuşoğlu, “PYD/YPG’ye bundan sonra silah verilmeyeceği sözünün net şekilde verilmesi bizi memnun etti, uygulamada da bunu görmek istiyoruz” dedi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin