Trump: Suriye'den çıkıp eve dönme vakti. CENTCOM: Ortağımız YPG


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Trump: Suriye'den çıkıp eve dönme vakti. CENTCOM: Ortağımız YPG

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan askerlerinin Suriye'den çıkıp evlerine dönme vaktinin geldiğini söyledi. Ancak Trump'ın açıklamalarının aksine Pentagon bugün Suriye'ye 2000 ABD askerinin daha nakledilmesi kararı almıştı. Yine bu akşam saatlerinde CENTCOM Komutanı Votel'den skandal bir açıklamageldi: Sahadaki ana ortağımız YPG

Takip Et

ABD Başkanı Trum'tan yeni Suriye Açıklaması geldi..

Estonya, Litvanya ve Letonya'dan oluşan Baltık ülkeleri liderleri ile ortak basın toplantısında konuşan Trump, "Suriye'den çıkmak istiyorum. Askerlerimizi yurtlarına geri getirmek istiyorum. Ulusumuzu yeniden yapılandırmak istiyorum. Ortadoğu'ya son 7 yıl içinde 7 trilyon para harcadık, karşılığında hiç bir şey almadık" diye konuştu. 

Trump, ABD- Meksika sınırına çekmeyi planladığı duvar inşası tamamlanıncaya kadar, kaçak giriş-çıkışlar ve uyuşturucu kaçakçılığını önlemek için sınır güvenliğini ordunun sağlayacağını da söyledi.

CENTCOM KOMUTANI: SAHADAKİ ANA ORTAĞIMIZ YPG

CENTCOM komutanı Votel, YPG'nin Afrin’e gitmesinin IŞİD'e karşı yapılan kendi operasyonlarını etkilediğini iddia ederken YPG'yi de 'sahadaki ana ortağımız' olarak tanımladı. Votel, Suiye'deki ABD varlığıyla ilgili olarak da, "Halen IŞİD'in faaliyet gösterdiği alanlar var ve operasyonlara devam etmemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin