Tren Faciasında Gözaltı Sayısı 6'ya Yükseldi!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Tren Faciasında Gözaltı Sayısı 6'ya Yükseldi!

Çorlu'da meydana gelen tren faciasında 2 makinistten sonra 4 kişi daha gözaltına alındı. Ayrıca savcılık, 3 görevlinin daha ifadesine başvurulacağını belirtti.

Takip Et

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında sabah saatlerinde 2 makinist hakkında gözaltı kararı verildi. 2 makinistin yanı sıra 4 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Ayrıca kaza bölgesine Ankara'dan bilirkişi heyeti gönderildi

MAKİNİSTLER İFADELERİ ALINMAK ÜZERE SAVCILIĞA ÇAĞRILDI

24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili makinistler Halil Altınkaya ile Suat Şahin ifadeleri alınmak üzere savcılığa çağrıldı. Makinistler ve tren şefi, kaza sonrasında Ankara'daki yetkililere de o anları anlattı.

RAYLARIN BİR MİKTAR SUYLA KAPLI OLDUĞUNU BELİRTTİLER

Edirne'den İstanbul'a giden tren, Balabanlı-Çorlu arası 162. kilometrede saatte 100-110 kilometre hızla seyrediyordu. Makinistler, saat 17.00 sularında kazanın meydana geldiği menfeze yaklaştı. Makinistler Altınkaya ve Şahin, raylarda ve traverslerde olağanüstü bir durum görmedi. Yalnızca, kazaya neden olan bölgede rayların bir miktar suyla kaplı olduğunu belirttiler.

SARSINTIYI HİSSETTİK VE FRENE BASTIK

Lokomotif, menfeze girince zemindeki boşluk nedeniyle tren sarsıldı. Makinistler, zeminle ilgili sorun olduğunu anlar anlamaz treni durdurmak için freni çekti. Makinistler, 'Sarsıntıyı hissettik ve frene bastık' dedi.

DEVRİLEN TRENDE 24 KİŞİ HAYATINI KAYBEDERKEN 318 KİŞİ YARALANDI

Edirne'nin Uzunköprü ilçesi ile İstanbul Halkalı seferini yapan yapan yolcu treninin 5 vagonu, Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde raydan çıkarak devrildi.

Sabaha kadar sürdürülen arama- kurtarma çalışmalarının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, üzücü olayda 24 kişinin öldüğünü açıkladı. Yaralanan 318 kişiden 194'ünün ayakta tedavi edildiğini, 124'ünün ise çeşitli hastanelerde tedavisinin sürdüğü bildirildi.

GÖZALTI SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Habertürk Haber Merkezi'nden Göksel Gürsoy'un aktardığı bilgilere göre, Çorlu'daki tren kazasında gözaltı sayısının 6'ya yükseldiği öğrenildi. 2 makinistin yanı sıra 4 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

3 GÖREVLİNİN DAHA İFADESİ ALINACAK

Çorlu Cumhuriyet Başavcılığı'nın talimatıyla tren kazasının iki makinisti hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Kazayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatan Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, seferlerden sorumlu 3 görevlinin daha ifadesine başvurulması talimatını verdi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin