Time Dergisi yılın kişileri seçildi: 'Sessizliği bozanlar' oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Time Dergisi yılın kişileri seçildi: 'Sessizliği bozanlar' oldu

Kim Jong-Un ve Donald Trump'ı şoke den gelişme.. Time dergisi 2017 yılın kişisini seçti. 2016 yılında Time dergisine kapak olarak yılın kişisi seçilen Donald Trump, 2017 yılı için tekrar aday gösterilmişti. Bu sene Kim Jong-Un ve Donald Trump'ın arasında geçeceği düşünülen mücadeleden beklenmedik bir galip çıktı. Birçok güçlü adayın yarıştığı kapak mücadelesinde sürpriz bir grup "yılın kişisi" oldu.

Takip Et

Time dergisi bugün 2017 yılının kişisini belirleyerek derginin kapağına yerleştirdi. Kapak olma yarışında birbirinden dişli adaylar bulunuyordu. Adayların arasında Kim Jong-Un ve Trump arasındaki rekabet ve çatışma dergi kapağı olma yolunda ilgi çekmişti. Ancak Time dergisi, beklentilerin aksine yılın kişisini değil, yılın "kişilerini" seçti.

yılın Kişileri Time Sessizliği Bozanlar

Time dergisinin bugün yaptığı açıklamaya göre 2017 yılının kişisi; cinsel istismar meselelerini gündeme getiren güçlü kadınların oluşturduğu 'sessizliği bozanlar' oldu. Holywood yapımcısı Harvey Weinstein'ın cinsel istismarlarının ortaya çıkarılmasıyla büyüyen "#MeToo" (Bende) adlı tepki hareketinin öncüleri "yılın kişileri" ünvanını alarak Time'a kapak oldu.

yılın Kişileri Time Sessizliği Bozanlar

Time dergisine kapak olma yarışı birkaç hafta önce Donald Trump’ın “Time dergisinin 2017 yılı kişisi seçildim ancak yoğun olduğum için kapak çekimlerine katılamayacağımı söyleyip, teklifi reddettim” diyerek alevlenmişti. Trump’ın bu sözlerini Time dergisi reddetse bile Donald Trump yinede 2017 yılı için açıklanan adaylardan birisiydi.

Time COver 2018 Kim

Trump’ın “hasta köpek” ve “kısa ve şişko” diye nitelendirdiği Kim Jung-Un, Trump’ın kendisini aşağılamasını yanıtsız bırakmamış ve Trump’a “yaşlı" ve "provakatör” demişti.

Listede Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un bulunuyordu. Başkan Kim Jong-Un 2017 yılı boyunca ABD ve müttefiklerinin karşısında birçok nükleer deneme yaparak özellikle ABD Başkanı Donald Trump’a karşı politikalarını yürütmüştü.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin