Tarımsal Hint Keneviri Dünyanın Kaderini Değiştirecek..


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Tarımsal Hint Keneviri Dünyanın Kaderini Değiştirecek..

Son yıllarda Türkiye'de de yeniden üretilmeye başlanan Tarımsal Hint Keneviri hakkında gizlenen bazı gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor.. İnsanlık tarihinin en eski bitkisel hammadde kaynağı olan, saplarında bulunan lifler iplik, dokuma ve kumaş yapımında, hamurlu kısmı ise kâğıt yapımında kullanılan bir bitki türüdür kenevir. Sanayi keneviri tohum yağı (Cannabis Sativa Seed Oil) THC içermez ve piskoaktif değildir. Çocukların beyin gelişimi için son derece faydalıdır ve birçok sağlık sorunlarına çözüm imkânı sunar. Bugün kenevir hakkında ortaya atılan yanlış bilgiler dünyanın da kaderini değiştirdi. Aslında bu yanlış bilgilerin karanlık bir el tarafından ortaya atıldığı görülüyor. Kenevirin 'Cannabis İndica' türü esrar olarak bilinir. Bunun etkin maddesi ise THC yani Tetrahidrokannabinol’dür. ve Son derece zararlıdır. Tarımsal alanda kullanılan kenevir ise tamamen farklıdır ve esrar maddesi içermez.

Takip Et

Teknolojiniin inanılmaz gelişimi ve modern eğitim sayesinde, bağnaz ve bilgiye hakim olamayan toplumlar tarihin karanlık sayfaları arasında yok oluyor veya modern dünyada kendine yer bulamıyor.. Bu toplumlar, bugün kaçınılmaz son ile yüzleşmek zorunda kalıyor, çünkü bilgiye değil hurafelere enerjilerini ve kaynaklarını tüketiyor... Bilgi denince, 'bilinen bir doğrunun aslında yanlış olabileceğini kabul etmek' erdemi ön plana çıkıyor; Kenevir!.. Evet, bazı karanlık oluşumlar nedeniyle son 100 yıllık zaman diliminde insanların ve hatta hükümetlerin dahi en kara listesinde yer alıyor..

KENEVİR ÜRETEN BİR ÜLKE HALİNE GELMELİYİZ

Madalyonun diğer yüzü çok farklı. Bu konuda Türkiye'de güzel şeyler oluyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selim Aytaç, üç yıl içinde Türkiye’nin ‘milli kenevir tohumu’ çeşidini üreteceklerini belirterek, “Bunu çıkardığımız zaman olayın narkotik boyutunu değil, faydaları boyutunu konuşacağız” dedi. Artık tüm ülkeye yaygınlaşması beklenen yatırımlar merakla bekleniyor. Devletin de kenevir üreticisi ve çiftçilere bu konuda teşvikler ve imkanlar sağlaması bekleniyor..

KENEVİR ÜZERİNDEKİ KARANLIK TARİH

10 Dolar banknot 1914 Hint  Keneviri
Yıl 1914, Amerikan doları üzerinde "Kenevir" hasadı yapan ABD'li çiftçiler

Yıl 1914 I.Dünya savaşı yılları ve Amerikan doları üzerinde "Kenevir" hasadı yapan ABD'li çiftçilerin görselleri kullanılıyordu. Ancak bir sonrası baskıdan kaldırıldı...

Endüstriyel Kenevir sadece bir tarım bitkisi değildir! Petrolün ve doların panzehridir!

Ulusal ve yerel; basılı ve görsel medyada "Endüstriyel Kenevir Tarımı" haberi yapılıncaya kadar paylaşıma devam ...Loading

KENEVİR NEDEN VE NASILYASAKLANDI?

-1. Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir.

-2. Yine bir dönümlük kenevirden, 4 dönüm ağaca eş kağıt üretilebilir.

-3. Kenevir tam 8 kez kağıda dönüştürülebilirken, ağaç 3 kez kağıda dönüştürebilir.

-4. Kenevir 4 ayda yetişir, bir ağaç ise 20-50 yılda.

-5. Kenevir, gerçek bir radyasyon temizleyicidir.

-6. Kenevir dünyanın her yerinde yetiştirilebilir ve çok az suya ihtiyaç duyar. Ayrıca kendisini böceklerden koruyabildiği için tarım ilacına da ihtiyaç duymaz.

-7. Kenevir ile yapılan tekstil ürünleri yaygınlaşırsa, tarım ilacı sektörü tamamen ortadan kalkabilir.

-8. İlk kot pantolon, kenevirden yapılmıştır; hatta “KANVAS” kelimesi kenevir ürünlerine verilen isimdir.

Kenevir ayrıca ip, halat, çanta, ayakkabı, şapka yapımı için de ideal bir bitkidir.

-9. Kenevir, AİDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltma; romatizma, kalp, sara, astım, mide, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalıkta kullanılmaktadır.

-10. Kenevir tohumunun protein değeri çok yüksektir ve içindeki iki yağ asidi'de doğada başka hiçbir yerde bulunmamaktadır.

-11. Kenevirin üretimi soyadan bile daha ucuzdur.

-12. Kenevirle beslenen hayvanlar, hormon takviyesine ihtiyaç duymaz.

-13. Plastik ürünlerin tamamı, kenevirden üretilebilir ve kenevir plastiğinin doğaya dönüşmesi oldukça kolaydır.

-14. Bir arabanın gövdesi kenevirden yapılırsa, dayanıklılığı çelikten tam 10 kat fazla olur.

-15. Binaların yalıtımı için de kullanılabilir; dayanıklı, ucuz ve esnektir.

-16. Kenevirle yapılan sabunlar ve kozmetik ürünler, suyu kirletmez; yani tamamen doğa dostudur.

Amerika’da 18. yüzyılda üretimi zorunluydu ve üretmeyen çiftçiler hapse atılıyordu. Ancak durum şimdi tam tersi. NEDEN?

"KAĞIT ENDÜSTRİSİNDEKİ HAKİMİYET"

W. R. Hearst, 1900’lü yıllarda Amerika’da gazete, dergilerin ve medyanın sahibiydi. Ormanları vardı ve kağıt üretiyordu. Eğer kenevirden kağıt yapılırsa, milyonlarını kaybedebilirdi.

"HER TAŞIN ALTINDAN ÇIKAN ROCKEFELLER AİLESİ"

Rockefeller, dünyanın en zengin adamıydı. Petrol şirketi vardı. Bio yakıt olan kenevir yağı da, elbette onun en büyük düşmanıydı.

Andrew W. Mellon, Dupont şirketinin ana hissedarıydı ve petrol ürünlerinden plastik üretmek için patente sahipti. Ve kenevir endüstrisi, onun pazarını tehdit ediyordu.

Mellon, ABD Başkanı Hoover’in hazine bakanı oldu. Bu bahsettiğimiz büyük isimler yaptıkları toplantılarda, kenevirin bir düşman olduğuna karar verdiler. Ve onu ortadan kaldırdılar. Medya aracılığıyla, marihuana sözcüğüyle birlikte keneviri, insanların beynine, zehirli bir uyuşturucu olarak kazıdılar. 
Kenevir ilaçları piyasadan çekildi, bunun yerini bugün kullanılan kimyasal ilaçlar aldı. 
Kağıt üretimi için, ormanlar katledildi. 

Tarımsal Hint Keneviri Dünyanın Kaderini Değiştirecek..
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Aytaç, üç yıl içinde Türkiye'nin milli kenevir tohumu çeşidini üreteceğini belirterek, "Bunu çıkardığımız zaman olayın narkotik boyutunu değil, faydaları boyutunu konuşacağız" dedi.

DOĞAL FELAKETLER, KIYAMET GİBİ..
Tarım ilaçları ile zehirlenme ve kanser arttı. Kullanılabilir su kaynakları gittikçe yok olmakta, ve buna bağlı olarak yakın zamanda susuzluk nedenli çıkacak savaşlar sonucu kitlesel ölümler..

Ve derken dünyamızın son hali ortada, milyonlarca yıl ortadan kalkmayacak olan plastik çöpler, geri dönüşü olmayan Ekosistemi temelinden değiştiren, doğal afetlere neden olan bir iklim değişikliği(Küresel Isınma)..

Tarımsal Hint Keneviri Dünyanın Kaderini Değiştirecek..
Tarımsal Hint Keneviri Dünyanın Kaderini Değiştirecek..
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin