Tarık Akan hayatını kaybetti


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Tarık Akan hayatını kaybetti

Türkiye'yi yasa boğan ölüm ünlü oyuncu Tarık Akan aramızdan ayrıldı.. 'Damat Ferit' hayatını kaybetti. Tarık Akan kimdir? İşte büyük ustanın bilinmeyenleri.

Takip Et

Yeşilçam’ın efsane oyuncularından 66 yaşındaki Tarık Akan bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Akan, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Akciğer kanseri hastalığıyla mücadele eden ve son üç aydır tedavisi sürdürülen Tarık Akan, son olarak geride bıraktığımız ay hakkında çıkan öldü haberlerini bizzat yalanlamış tedavisinin sürdüğünü açıklamıştı. Akan’ın ölüm haberi, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından: “Tarık Akan 16 Eylül Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır. Halkımızın başı sağolsun.” satırlarıyla duyuruldu. DHA

Tarık Akan’ın kurucusu oldugu Taş Koleji usta oyuncunun vefatının ardından başsağlığı mesajı yayımladı.

Tarık Akan hayatını kaybetti, Türkiye yasta

TARIK AKAN KİMDİR?

Asıl adı, Tarık Tahsin Üregül olan oyuncu 13 Aralık 1949 yılında İstanbul’da bir abla ve bir ağabeyden sonra üçüncü çocuk olarak doğdu. Akan, bir dönem subay olan babası Yaşar Üregül’ün görevi nedeniyle Erzurum, Dumlupınar’da yaşadı. Babasının tayini üzere Kayseri’ye taşındılar ve ilkokulu da burada tamamladı. Babasının emekliliği üzerine İstanbul’a tekrar taşındı ve Bakırköy’e yerleşti. Bakırköy’e taşındıktan sonra ortaokul ve liseyi burada tamamladı. Liseyi bitirdikten sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne girdi ve burada makine mühendisliği bölümünü okudu. Sinemaya geçmeden önce Bakırköy’deki plajlarda can kurtaranlık yaparken, bir yandan da sokaklarda işportacılık yapıyordu.

Tarık Akan Hayatını kaybetti

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, Makina Mühendisliği okuduktan sonra Gazetecilik Yüksek Okulu’na girdi ve bu okuldan mezun oldu. 1969 yılından sonra, 1970 yılında Ses adlı derginin düzenlediği Sinema Artist Yarışması adlı yarışmaya katılarak birinci oldu. Yarışmada birinci olduktan sonra 1971 yılında ilk kez Filiz Akın ve Ekrem Bora’nın başrol oynadığı sinema filmi Emine ile sinema filmi ile oyunculuk kariyeri başladı.

Tarık Akan kimdir

1979 yılında askerlik görevini yedek subay olarak Denizli’de yaptı. Sinemacılığın kötü gittiği 1978-1981 yılları arasında ticari taksi alarak kiralama sistemi ile ticaret hayatına devam etti. Tarık Akan, 1980 yılında 12 Eylül Darbesi’nde 12 yıl hapis cezası ile yargılanmış, 2.5 ay hücre hapsi cezası almıştır. 7 Ağustos 1986 tarihinde Yasemin Erkut ile evlenen Akan’ın bu evliliğinden 1986 yılında Barış Zeki Eregül dünyaya gelmiştir.

Tarık Akan Hababam Nereye

Ardından 1988 yılında ikiz olan Yaşar Özgür ile Özlem dünyaya gelmişlerdir. 1991 yılında Bakırköy’de olan Taş Mektep adlı ilkokulun ortaklarından birisi olmuştur. Usta ismin geride bıraktığımız aylarda akciğer kanseri olduğu ortaya çıkmış, tedavi sürecine başlanmıştı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin