Taksim’de dev CHP mitingi, Milyonlar bekleniyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Taksim’de dev CHP mitingi, Milyonlar bekleniyor

CHP'nin Taksim Meydanı'nda düzenlediği 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne çok az bir süre kaldı. Vatandaşlar, erken saatlerde Taksim Meydanı'na akın etmeye başladılar. Herhangi bir aksaklık yaşanmaması için polis ekipleri tarafından yoğun bir güvenliğin oluşturulduğu alan öğlen saatlerinde araç trafiğine kapatıldı.

Takip Et

15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin ardından binlerce yurttaş darbeyi kınamak için meydanlara çıktı. Tüm bu gelişmelerin ardından CHP’de “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” yapma kararı aldı. Alınan bu kararın ardından CHP bir video yayınlayarak vatandaşları mitinge davet etti. Saat 18:00’da başlayacak miting öncesi vatandaşlar alana akın etti.

Taksim Meydanı'nın etrafı çelik bariyerlerle kapatıldı, saat 14.00'de meydanda araç trafiği durduruldu. Özel harekat polislerinin de görev yaptığı meydanda geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis, Tepebaşı, İstiklal Caddesi, Elmadağ ve Gümüşsuyu’ndaki noktalarda tek tek vatandaşları aramadan geçirerek, meydana alıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm milletvekillerinin de saat 18.00’de alanda olması bekleniyor.

Taksim CHP Mitingi

EMNİYET MÜDÜRÜ ALANDA İNCELEME YAPTI

CHP’nin Taksim Meydanı’nda darbe girişimine protesto etmek için düzenlediği Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi alanına bomba aramasından sonra vatandaşlar alınmaya başlandı. Meydan çevresinde oluşturulan 5 ayrı arama noktasından tek tek aranarak alınan vatandaşlar, meydanda yerini alarak miting başlama saatini beklemeye başladı. Polis ekipleri miting boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için meydan çevresinde ve meydan içinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Bölgede yüzlerce resmi ve sivil polis ekibi güvenliği sağlarken, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da beraberindeki polis müdürleriyle birlikte alana gelerek güvenlik önlemlerini yerinde inceledi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin