Taciz edilip dövülen Emma Louise Higginson, ikinci kez hastaneye kaldırıldı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Taciz edilip dövülen Emma Louise Higginson, ikinci kez hastaneye kaldırıldı

Marmaris'te, bir eğlence mekanında tanıştığı, kendisi gibi İngiltere vatandaşı 27 yaşındaki Declan Tyrone Marshall tarafından taciz edildikten sonra hunharca dövülen, götürüldüğü hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen 35 yaşındaki turist Emma Louise Higginson, kaldığı arkadaşının evinde fenalaşınca yeniden hastaneye kaldırıldı.. Talihsiz kadının ailesi ise bu vahşete isyan etti..

Takip Et

MARMARİS'te, diskoda tanıştığı, kendisi gibi İngiltere vatandaşı Declan Tyrone Marshall (27) tarafından taciz edildikten sonra dövülen, götürüldüğü hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Emma Louise Higginson (35), kaldığı arkadaşının evinde fenalaşınca yeniden hastanelik oldu. Emma Louise Higginson'nin durumunu öğrenip, İngiltere'den gelen annesi Dona Newman ve onun ikinci evliliğinden kardeşi Amy Nweman, yaşananların 'insanlık dışı' olduğunu söyledi.

Taciz Edilip, Dövülen İngiliz Kadın 2 Kez Hastanelik Oldu
Taciz Edilip, Dövülen İngiliz Kadın 2 Kez Hastanelik Oldu


Finans uzmanı Emma Louise Higginson, 3 Eylül'de, kendisi gibi İngiliz olan Lauren Jane Russel'in (31) İçmeler Mahallesi'ndeki evine tatil için geldi. İngiliz kadınlar, 10 Eylül Pazartesi günü, Yat Limanı'nda bulunan Barlar Sokağı'ndaki diskoya gitti. Burada eğlenen ikili, İngiltere vatandaşı Declan Tyrone Marshall ile tanıştı. Gecenin sonunda 3 kişi, taksiyle Russel'in evine geçti. Cebinde yeterli parasının olmadığını, saatin geç olması nedeniyle dolmuş bulunmadığı için evine dönmesinin zor olduğunu söylediği öne sürülen Marshall, İngiliz kadınlarla kalıp, salondaki kanepeye uzandı. Sabah Emma Louise Higginson'nin odasından gelen sesler üzerine meraklanan Russel, yanına gittiğinde arkadaşını yerde dövülmüş ve baygın görünce sağlık ekibine haber verdi. İhbarla eve gelen sağlık görevlilerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından özel hastaneye kaldırılan Emma Louise Higginson, tedaviye alındı. Elmacık kemiğinde kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri belirlenen Emma Louise Higginson, ilk tedavisinin ardından polise ifade verdi. 

 

Taciz Edilip, Dövülen İngiliz Kadın 2 Kez Hastanelik Oldu
Declan Tyrone Marshall, aynı zamanda vatandaşı olan Emma Louise Higginson'a cinsel istismarda bulunup, ölümüne döverek hastanelik etti.


'YANIMA UZANIP, TACİZ ETTİ'

Emma Louise Higginson, ifadesinde, arkadaşıyla gittikleri diskoda tanıştıkları ve gecenin sonunda kendileriyle eve gelen Marshall'ın, odalarına çekilmelerinden bir süre sonra yanına geldiğini öne sürüp, 'Yatağa yanıma uzanıp, beni elle taciz etti. Bu sırada uyanmam üzerine, ilişki teklifinde bulundu. Erkek arkadaşım olduğunu söyleyip, teklifini geri çevirdim, odamdan uzaklaştırmak istedim. Öfkelenip, yüzüme yumruk attı, diz kapağı ile defalarca vurup, kaçtı. Bayılmışım' diyerek, şikayetçi oldu.

TUTUKLANDI

Polis, güvenlik ve MOBESE kameralarının kayıtlarından yola çıkarak, Marshall'ı kaldığı otelde ertesi gün yakaladı. Ülkesinde 'uyuşturucu satmak' suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden ailesini görmek için 1 hafta izinli olarak çıktığı ve kadın arkadaşıyla Marmaris'e geldiği öğrenilen Marshall, adliyeye sevk edildi. Declan Tyrone Marshall, çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp, Muğla E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Taciz edilip dövülen Emma Louise Higginson, ikinci kez hastaneye kaldırıldı
Taciz edilip dövülen Emma Louise Higginson, ikinci kez hastaneye kaldırıldı

SAPIK İNGİLİZ SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Marmaris'te, kendisi gibi İngiliz vatandaşı olan Higginson'a cinsel saldırıda bulunan ve darp eden Declan Tyrone Marshal'ın, ülkesinde uyuşturucu madde satmak suçundan yattığı cezaevinden izinli olarak çıktığı belirlendi. Ailesini görmek için bir hafta izinli çıkmasına rağmen Marmaris'e tatile geldiği öğrenilen Marshal'ın, İngiltere'de karıştığı uyuşturucu satmak ve darp gibi çok sayıda suçtan sabıkalı olduğu öğrenildi.

BİRLİKTE TATİLE GELDİĞİ KIZ ARKADAŞI ÜLKESİNE DÖNDÜ

Declan Tyrone Marshal'ın tutuklanıp Muğla E Tipi Cezaevi'ne gönderildiğini öğrenen, birlikte tatile geldiği kadın arkadaşı da bugün Dalaman Havalimanı'ndan uçakla ülkesine döndü. Kadın arkadaşının Marshal'ın ülkesinde yattığı cezaevinden izinli çıktığından da haberi olmadığı öğrenildi. Marshal'ın ülkesinde emlakçılık yaptığı ama bir süre önce iflas ettiği belirtildi.

Taciz Edilip, Dövülen İngiliz Kadın 2 Kez Hastanelik Oldu
Talihsiz İngiliz kadın, ikinci kez hastaneye kaldırıldı


İNGİLİZ KADIN FENALAŞTI

Tedavi gördüğü Marmaris Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından dün taburcu edilen Emma Louise Higginson ise tekrar arkadaşı Russel'ın evine döndü. Emma Louise Higginson, bugün öğleden sonra tekrar fenalaşınca yakınlarının çağırdığı sağlık görevlileri tarafından ambulansla yeniden Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tomografi çekilen Emma Louise Higginson, beyin kanaması ihtimaline karşı gözlem altına alındı. Beyin cerrahı ve iç hastalıkları uzmanlarından oluşan ekip tarafından yapılacak tetkikler sonrası İngiliz kadının daha kapsamlı hastanede tedavisine devam edilip, edilmeyeceğine karar verileceği öğrenildi.

Taciz edilip dövülen Emma Louise Higginson, ikinci kez hastaneye kaldırıldı
TALİHSİZ KADININ ANNESİ VE KIZ KARDEŞİ İSYAN ETTİ: İNSAN OLAMAZ..

Öte yandan Emma Louise Higginson'nin başına gelenleri öğrenen İngiltere'de yaşayan annesi Dona Newman ve onun ikinci evliliğinden dünyaya gelen kardeşi Amy Nweman ise bu sabah Marmaris'e geldi.

ANNESİ VE KIZ KARDEŞİ İSYAN ETTİ

Marmaris Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde, kızından gelecek haberi gözü yaşlı bekleyen Dona Newman, 'Bir insan, başka bir insanı bu şekilde darbedip, çekip, gidemez. Bu kişi, hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmiş. İnsanlık dışı bir durum. Şu an tek düşündüğüm, kızımın iyileşmesi, durumu çok kötü' dedi.

Amy Newman da ablasının darbedilmesinin insanlık dışı olduğunu belirterek, 'Söyleyecek söz bulamıyorum' diye konuştu. 

YETKİLİLLER HAREKETE GEÇTİ

Muğla Valiliği Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyonu ile Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından dövülen İngiliz kadının ailesine ulaşılarak, ücretsiz avukat tutulacağı ve her türlü destek için çalışmaların başlatıldığı bildirildi. Ayrıca tekrar hastaneye kaldırılan Emma Louise Higginson ile ilgili yaşanan gelişmeler konusunda da İngiltere Marmaris Fahri Konsolosluğu'na bilgi verildi.

Taciz edilip dövülen Emma Louise Higginson, ikinci kez hastaneye kaldırıldı
Taciz edilip dövülen Emma Louise Higginson, ikinci kez hastaneye kaldırıldı
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin