Suudi Arabistan önce İslamiyete, şimdi de Türkiye'ye ihanet etti


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Suudi Arabistan önce İslamiyete, şimdi de Türkiye'ye ihanet etti

Son dakika. Suudiler önce İslamiyeti, şimdi de Türkiye'yi sattılar... Suriye'de PKK/YPG'ye TIR'lar dolusu silah ve yaşamsal destek verdiği ortaya çıkan, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde parmağı olduğu iddia edilen Suudiler, yine bir alçaklıkla gündemde.. Suudi Arabistan devletinin resmi yayın organı Ukaz, PKK'nın sözde lider kadrosundan terörist Rıza Altun ile röportaj yaptı. Gazete, uzun bir röportaj yaptığı PKK'lı teröristi, "PKK'nın Dışişleri Bakanı" olarak nitelendirdi ve röportaj boyunca övgü dolu yorumlarda bulundu. ..

Takip Et

Suudi Arabistan son olarak, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması sonrası, ülkesindeki medya kuruluşlarına, 'konunun üzerine gitmeyin, ve haber yapmayın' şeklinde emir verdiği ortaya çıkmıştı. Ortaya çıkan bu gelişmeler sonrası kamuoyunda 'Suudi devleti ABD güdümünde' eleştirileri yapılmaya başlandı. Öte yandan Suudiler bugün Türkiye'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısına da düşük seviyedeki bir yetkilisiyle katılmayı tercih ederken, veliaht prensi Muhammed bin Salman İsrail'e davet edildi..

SON ALÇAKLIK: PKK'LI TERÖRİSTİ ÖVE ÖVE BİTİREMEDİLER

Suudi Arabistan'ın resmi medya organlarından "Ukaz"  gazetesi, PKK'lı teröristle yaptığı uzun bir röportajı yayınladı. 

Gazete, röportaj yaptığı PKK'lı terörist Rıza Altun'u, "PKK'nın  Dışişleri Bakanı" ve "Abdullah Öcalan'ın Suriye'de kaldıkları sıradaki  arkadaşlarından biri" olarak nitelendirdi.

Röportajı gerçekleştiren gazeteci Abdullah el-Gadvi, bu buluşmayı bir  "fırsat" olarak değerlendirerek, "Bir gazeteci olarak; terörist şeklinde  nitelendirilen ve Türk makamlarınca arananlar listesinde bulunan biriyle  buluşmak, benim için bir fırsat." ifadesini kullandı.

İLGİLİ HABER

Röportajın, yaklaşık üç ay önce Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı  bölgesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

PKK'lı terörist Altun, Suudi gazetesinde yayınlanan röportajında,  PKK'nın Suriye'de rejim güçleri ve ABD ile ilişkisi hakkında açıklamalarda  bulundu. Altun, bu ilişkinin bir "zorunluluk" olduğunu öne sürdü.

Suudi Arabistan PKK ihaneti

PYD'nin ABD ve Rusya'yla ilişkisi hakkında ise Altun, "Siyasi olarak,  ABD ile ayrı düşünüyoruz." iddiasında bulundu.

İLGİLİ HABER

Körfez ülkeleri dışişleri bakanları, 13 Ekim 2016'da Türk mevkidaşları  Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdikleri toplantıda, PKK ve diğer terör  örgütlerinin Türkiye'ye karşı gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, Türkiye'nin  kendisini müdafaa hakkını desteklediklerini açıklamıştı. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin