Suriye'nin PKK/PYD bölgesinden ateş açıldı: 1 türk askeri şehit


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Suriye'nin PKK/PYD bölgesinden ateş açıldı: 1 türk askeri şehit

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriye tarafından açılan ateş sonucu Bükülmez Karakolu'nda görevli er Hüseyin Koroç şehit oldu. TSK, ateş açılan yerin "PKK/PYD bölgesi" olduğunu duyurdu. Şehit ateşi bu kez Şanlıurfa'ya düştü.

Takip Et

Sabah saatlerinde Suriye’nin Atma Kasabası’ndan Türkiye tarafına ateş açıldı. Açılan ateş sırasında sınırdaki Bükülmez Karakolu bölgesindeki bir askere yaralandı. Yaralı asker, kaldırıldığı Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde yapılan tedaviye rağmen kurtarılamadı. Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olan askerin piyade er Hüseyin Koroç olduğu bildirildi.

 şehit er Hüseyin Koroç

ŞEHİT ATEŞİ ŞANLIURFA'YA DÜŞTÜ

Reyhanlı Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığında görevli Er Koruç'un şehit olduğu haberini, merkez Eyyübiye ilçesi Hayati Harrani Mahallesi'ndeki babaevine giden askeri yetkililer ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, baba Ahmet ile anne Fatma Koruç'a verdi.
PKK Suriye Şehit Koroç Ailesi

Askerleri karşısında gören anne, yere oturup bir süre hiç bir şey soramazken, haberi iş yerinde alan babaysa askerlere sarılarak, "O da sizin gibi giyinmişti" diye göz yaşı döktü.

 şehit er Hüseyin Koroç

Şehidin bazı yakınları bu sırada fenalaştı. Haberin ulaşmasının ardından şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan aile yakınları ve komşuları da şehidin evinin önünde toplandı.

Reyhanlı Suriyeden ateş açıldı, Er Hüseyin Koruç Şehit

TSK: PKK/PYD BÖLGESİ

TSK’dan yapılan açıklamada ise ateş açılan yerin PKK/PYD bölgesi olduğu belirtildi. TSK’dan yapılan açıklama şöyle:  “22 Mart 2017 tarihinde saat 08.45 sularında 2’nci Hudut Alay Komutanlığı, Hatay ili Reyhanlı ilçesi, Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığında görevli bir kahraman silah arkadaşımız nöbet görevi esnasında Suriye PYD/PKK bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olmuştur. Ateşin açıldığı Suriye tarafındaki bölgeye, süratle, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında Bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca ateş açılarak misliyle mukabelede bulunulmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin