Ankara'dan kalkan yolcu uçağı Trabzon'da pistten çıktı!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Ankara'dan kalkan yolcu uçağı Trabzon'da pistten çıktı!

Son dakika Haberi... Trabzon Havalimanı'nda, Ankara'dan gelen Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı inişe geçtikten kısa süre sonra pistten çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. İlk bilgilere göre uçaktaki, mürettebat dahil 162 yolcu yolcu tahliye edildi.. Havalimanı sabah saat 8'e kadar uçuşlara kapatılırken, uçaklar Ordu Giresun Havalimanına yönlendirildi.. Kazaya ilişkin ilk resmi açıklama Trabzon valisi Yücel Yavuz'dan geldi..

Takip Et

SON DAKİKA HABERİ.. ANKARA ESENBOĞA HAVALİMANI'NDAN KALKAN YOLCU UÇAĞI İNİŞE GEÇTİKTEN SONRA PİSTTEN ÇIKTI...

Ankara- Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait ‘PC8622’ sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, dün saat 23.30 sıralarında Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pist başında manevra yaparken, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıktı, pistin kuzey yönünde deniz tarafına yöneldi. 162 yolcu ile mürettebatın tahliye edildiği uçak, yamaca asılı kaldı. Trabzon Havalimanı, hava trafiğine kapatılırken, uçaklar da Erzurum, Erzincan, Ordu-Giresun ve Samsun havalimanlarına yönlendirildi.

Trabzon Havayolları Uçak Pistten çıktı

İLK BİLGİLER: MÜRETTEBAT DAHİL 162 YOLCU  TAHLİYE EDİLDİ.

Trabzon Havalimanı'na  inen ve Ankara'dan gelen Pegasus  Havayolları’na ait yolcu uçağı pistten çıktı. Uçaktaki yolcular tahliye edildi. Yaşanan feci kazada can kaybı yaşanmadı.

Trabzon Havayolları Uçak Pistten çıktı

Olaydan sonra tedbir amacıyla hava trafiğine kapatılan Trabzon Havalimanı’nda sabah saatlerinde uçuşlar yeniden başladı. Havalimanı’nda seferler gecikmeli olarak yapılıyor.

Trabzon Havayolları Uçak Pistten çıktı

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan kalkan Pegasus Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi uçak, piste erken teker koydu. Ön dikmesini kıran uçak, pist başından dışarı çıkarak toprak alana girdi.

TRABZON VALİSİ YAVUZ'DAN AÇIKLAMA

Kazayla ilgili Trabzon Valisi Yücel Yavuz da açıklamalarda bulundu. 

Mürettebat ve yolcuların sağlıklı bir şekilde tahliye edildiğini belirten Vali Yavuz, "Trabzon-Ankara seferini yapan, özel bir havayoluna ait uçak, iniş yaptıktan sonra pist başına ilerlediği sırada henüz bilinmeyen nedenle pistten çıktı.

Olayda ölen ya da yaralanan yok. Uçağın 162 yolcusu ve mürettebatı sağlıklı bir şekilde tahliye edildi. Havalimanını sabah saat 8'e kadar uçak trafiğine kapatıldı" dedi.

"KUYRUĞUNU PİSTE ÇARPTI" İDDİASI

İddiaya göre, uçak iniş yaptığı esnada piste kuyruğunu çarptı ve pistten dışarıya savruldu.. Ancak şu ana kadar kazanın nedeniyle iligli resmi makamlardan bir açıklama gelmedi..

 

Trabzon Havayolları Uçak Pistten çıktı

Trabzon Havayolları Uçak Pistten çıktı

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin