Son dakika: Yeni müfredat açıklandı. Cihat kavramı derslere giriyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Yeni müfredat açıklandı. Cihat kavramı derslere giriyor

Milyonlarca öğrenci ve ailenin, yani geleceğimizi şekillendirecek olan yeni müfredat Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklandı.. Gelecek nesillerin daha donanımlı olabilmesi için müfredatın yenilenmesi ihtiyacı doğurduğunu söyleyen Yılmaz, müfredata Cihat, PKK,DEAŞ,FETÖ gibi kavramların da eklendiğini açıkladı.. Yılmaz, “2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda yeni müfredat programı uygulanacak” dedi. Beden Eğitimi dersinin adı Beden Eğitimi ve Spor olarak değiştirildi.. Yeni müfredatta Atatürk ilke ve inkılapları, Atatürk, Cumhuriyet ve Türk tarihi ile ilgili derslerin azaltıldığı iddia ediliyor.. 'Farklı kültür ve medeniyet havzalarının katkıları belirginleştirilmeye çalışıldı' ifadesiyle daha çok Türk milli değerlerinden uzaklaşılıp, Arap kültür ve değerlerinin belirginleştirildiği anlamını taşıyor... Skandallar peş peşe gelirken öğrencilere cihat eğitimi de verileceği açıklandı.. Yeni müfredat sosyal medyada 'Cihat dersi verilecek, PKK, FETÖ, DEAŞ derslere girdi, IŞİD'e militan mı yetiştireceğiz kardeşim bu ne, pes yani!!' yorumlarına neden oldu.

Takip Et

Yeni Müfredat açıklanıyor. 'Milli olacak' sloganıyla yola çıkan AKP hükümeti Yeni müfredat ile Türkiye'yi tamamen Suudi Arabistan'a çevirecek adımlar atıyor. Yeni Müfredat ile çocuklara Cihat eğitimi verileceği açıklandı.. Bununla birlikte terör örgütleri FETÖ, PKK,DEAŞ da müfredata girdi.. EĞİTİM-SEN; çağdaş-bilimsel eğitimden uzaklaşıldığı, Cumhuriyet'in değerlerini ve önemli pozitif bilim derslerinin geriletildiği görülmektedir. açıklaması yaptı..

İŞTE, GERİYE GİDİŞİN VE ÇAĞDIŞI YENİ EĞİTİM MÜFREDATI'NIN DETAYLARI:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, güncellenen öğretim programlarının tanıtımına ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi. Gelecek nesillerin daha donanımlı olabilmesi için müfredatın yenilenmesi ihtiyacı doğurduğunu anlatan Yılmaz, “Çağın gereği, ferdin ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda müfredatı yeniledik. Müfredat, öğretmen, öğrenci ve velilerin görüşleri alınarak yenilendi. 2017-2018 öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda yeni müfredat programı uygulanacak. İlkokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İHL’lerde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı müfredat yenilenmiştir” dedi.

BEDEN EĞİTİMİ DERSİNİN ADI DEĞİŞTİRİLDİ

Yenilenen müfredatların sade ve anlaşılır olmasının ön planda tutulduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: “Öğrencilere kazandırılması hedeflenen yeterlilik ve beceriler belirlenirken derslerin tabiatı dikkate alınmıştır. Müfredatların giriş bölümüne ‘değerler eğitimi’ başlığı altında bir bölüm eklendi. Müfredatlar yenilenirken farklı kültür ve medeniyet havzalarının katkıları belirginleştirilmeye çalışıldı. Yenilenen müfredatlarda sadeleştirme ve içerik yoğunluğunun azaltılması ön planda tutuldu. Müfredat uygulanırken her türlü farklılığı kapsayıcı ve hassasiyeti koruyucu olmaya odaklanıldı. Yapılan saha çalışmalarına ve anketlere 100 bine yakın öğretmen ve veli katıldı. Beden Eğitimi dersinin adı ‘Beden Eğitimi ve Spor’ olarak değiştirildi” diye konuştu.

Yeni müfredatı yenilerken çoğulcu bir yaklaşımı esas aldıklarını söyleyen Yılmaz, “Bu müfredat, şu ana kadar yapılmış en demokratik, en katılımcı, en çoğulcu müfredattır” dedi.

CİHAT KAVRAMI ÖĞRETİLECEK

Zorunlu din dersi ile ilgili gelecek hafta açıklama yapacaklarını söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Cihat bizim dinimizde bir unsur bu nedenle fıkıh dersinde ve temel dini bilgilerde cihat var. Bundan (cihatın öğretilmesinden) rahatsız olmaya gerek yok aksine vermesek talep gelmesi gerekirdi. Kırmak dökmek savaşmak cihatın içine girmez ama vatan koruması gerekiyorsa girer, cihatın ne olduğu ve ne olmadığının öğretilmesi görevi de bizim. Yeni müfredetta FETÖ, PKK ve DEAŞ kavramları yer alacak.”

TEPKİLER..

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın bugün açıkladığı müfredata eğitim sendikaları tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş, “Bakan Yılmaz'ın ‘Çağın gereklerine uygun hazırlandığı’nı iddia ettiği müfredata genel olarak bakıldığında; çağdaş-bilimsel eğitimden uzaklaşıldığı, Cumhuriyet'in değerlerini ve önemli pozitif bilim derslerinin geriletildiği görülmektedir. 

EĞİTİM SEN: OLDUBİTTİYE GETİRİLDİ

yeni müfredatla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen, “Eğitim sistemi, tıpkı 4+4+4 düzenlemesinde olduğu gibi, müfredat gibi son derece önemli bir konu daha oldubittiye getirilmiştir. eni müfredatta yapılan ve bilimsel eğitim anlayışıyla açıkça çelişen çok sayıda değişikliğin Türkiye'yi çağdaş dünyadan koparacak özellikler taşıdığı açıktır” dedi.

LAİKLİKLE SATANİZM AYNI KEFEYE KOYULDU

Laik-bilimsel eğitim anlayışına açıkça meydan okuyan, din-toplum ilişkisini konu alan ve laikliği de içeren sekülerizmi ‘satanizm’ ile aynı kefeye koyarak ‘sakıncalı düşünce’ ilan eden çağ dışı zihniyete karşı eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlü gücü Eğitim Sen olarak bütün imkanlarımızla mücadele edeceğimiz bilinmelidir.”

100 BİN KİŞİ DENSE DE KİMDİR BU YÜZ BİN KİŞİ?

Eğitim-İş açıklamasında şunları söyledi: “Bakan, müfredatın 100 bine yakın öğretmen ve velinin görüşleri alınarak hazırlandığını bir ‘katılımcı çalışma süreci' gibi sunsa da bu 100 bin kişinin kim olduğu, neden bu alandaki eğitim-bilim uzmanlarının, üniversitelerin ve demokratik kitle örgütlerinin tümünün görüşlerinin dikkate alınmadığı, büyük bir soru işaretidir. 

YANDAŞ YAYINEVLERİ KİTAP BASIMA BİLE BAŞLANMIŞ!

Bakan'ın son ana kadar üzerinde ince çalışmalar yapıldığını iddia ettiği müfredatın, içeriğinin sadece yandaş sendikalarca değil, yandaş yayınevleri tarafından bile biliniyor olması da trajikomiktir. Bir sürpriz gibi açıklanan müfredat, hali hazırda yandaş yayınevleri tarafından incelenmiş, bu alanda kitaplar basılmaya bile başlanmıştır.”

'ATATÜRKÇÜLÜK' KAVRAMI VE SİYASİ YAPBOZ MÜFREDATI

Türkçe dersinden ‘Atatürkçülük’ kavramının çıkarılması bile, müfredatın siyasi niyetini ortaya seriyor. İktidarı boyunca müfredatı yapboza çeviren AKP, bu en köklü değişikliğinde de bilimsel değil siyasi hamlelerle bir değişikliğe gitmiş ve çocuklarımızın –dolayısıyla ülkemizin- geleceği ile oynamıştır” dedi.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin