Son dakika… Vladimir Putin görevi bırakıyor!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika… Vladimir Putin görevi bırakıyor!

Kremlin'e yakınlığıyla bilinen 'Moskovski Komsomolets' sitesinde yayınlanan habere göre, Rusya lideri Vladimir Putin'in sağlık sorunları nedeniyle görevini birkaç ay içinde bırakıyor. Bu haber kısa süre içinde yayınlanan web sitesinde yayından kaldırıldı. Ancak haberi yapan sitenin Kremlin içinde çok sağlam ve güvenilir kaynakları olduğu belirtiliyor.

Takip Et

Moskova Devlet Üniversitesi’nde tarih profesörü olarak görev yapan Solovey, Putin’in birkaç ay içinde halefiyle yer değiştirebileceğini öne sürdü.

Gazprom’a ait ‘Eho Moskvı’ (Moskova’nın Yankısı) radyosunun haberine göre; “Gök gürültülü fırtına 2017: Putin birkaç ay içinde halefiyle yer değiştirebilir” başlığıyla yayınlanan mülakat, birkaç saat içinde yayından kaldırılsa da 50 bin kez görüntülendi.

Solovey, 64 yaşındaki Putin’in muhtemel halefleri olarak Başbakan Dmitri Medvedev and eski Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Dyumin’i gösterdi.

Solovey’e göre; 2017’de, Putin’in altı yıllık görev süresinin dolacağı 2018’den önce, erken seçim planlanıyor. Erken seçim planları ise kısmen jeostratejik hesaplar dolayısıyla yapılıyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin