PKK'dan bomba yüklü araçla saldırı: 4'ü polis 57 yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
PKK'dan bomba yüklü araçla saldırı: 4'ü polis 57 yaralı

Bölücü Terör örgütü PKK Van'ın Beşyol mevkisinde bulunan AKP İl Başkanlığı önündeki polis noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Patlamada 4'ü polis olmak üzere 57 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Takip Et

PKK’lı teröristler Kurban Bayramı’nın ilk günü Van kent merkezinde bomba yüklü aracı infilak ettirdi, ilk belirlemelere göre patlamada 4'ü  polis 57 sivil vatandaşın yaralandığı öğrenildi. Patlama saat 10.50’de halkın bayram sevincini yaşadığı kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii’nde meydana geldi. Van Valiliği’ne 200 metre uzaklıkta, iş yerlerinin yoğun olduğu ve AKP il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü.

Van'da patlama anı

Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi. Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA’lar alevleri söndürdü. Güvenlik güçleri çevrede önlem alarak, patlamayı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.Van'da bomba yüklü araç hainliği, Patlama anları, Çok sayıda yaralı

Van Milletvekili Beşir Atalay, “Bomba yüklü araç patlatılıyor. Parti binamız sakindi orada bugün bayramlaşma olmadığı için tenhaydı. Ancak polis noktasında 2 polisimiz yaralandı, gerisi sivil vatandaş. Hayati risk taşıyan 1 yaralı vatandaşımız var” dedi.

VAN EMNİYET MÜDÜRÜ: 27 YARALI VAR

Van Emniyet Müdürü Suat Ekici, Van’daki terör saldırısına ilişkin, “AK Parti İl Binası önündeki polis noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2’si ağır 27 kişi yaralandı” dedi.

Van'da büyük patlama, Patlama anları, Çok sayıda yaralı

'BOMBALI ARAÇ' İDDİASI

Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Patlamada ilk bilgiler 'bombalı araç' şüphesi yönünde. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

AK PARTİ BİNASI VE POLİSLER HEDEF ALINDI

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk; "Saldırıyla AK Parti binası ve onu koruyan polisler hedef alınmıştır. Şehidimiz yok, 11 yaralı diye haber aldım yaralıların durumu  çok ciddi değil "dedi

 

AKP'DEN İLK AÇIKLAMA; NE BAYRAM, NE SİVİL, NE MEZARLIK, NE BİNA..

Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van'daki saldırıda 11 yaralı olduğunu belirterek "Örgüt çıldırmış bir şekilde bütün vahşiliğini ortaya koyarcasına ne sivil diyor, ne bina diyor, ne mezarlık diyor. her tarafa gerçek cani yüzünü gösteriyor" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayayütürk "11 kadar yaralımız hastanede. Bu şekilde haber aldım. Hamd olsun şu ana kadar bize gelen bilgiler, patlama yerinden aldığımız bilgilerde bir şehidimizin olmadığı tespit edilmiştir. Örgüt çıldırmış bir şekilde bütün vahşiliğini ortaya koyarcasına ne sivil diyor, ne bina diyor, ne mezarlık diyor. her tarafa gerçek cani yüzünü gösteriyor. Allah'ın izniyle Van'da programlarımız devam edecek. Bizim teşiklat olarak bayramlaşmamız ikinci gündü. Şu anda yaralılar arasında AK Parti teşkilatından biri olup olmadığını bilmiyorum. Ama 11 sivilin yaralandığı söyleniyor."

Van'da büyük patlama, Patlama anları, Çok sayıda yaralıVan'da büyük patlama, Patlama anları, Çok sayıda yaralıVan'da büyük patlama, Patlama anları, Çok sayıda yaralıVan'da büyük patlama, Patlama anları, Çok sayıda yaralı

Van saldirisi BOmbali aracVan'da hain saldırı

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin