Son dakika: Türk restoranına saldırı: En az 28 ölü, çok sayıda yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Türk restoranına saldırı: En az 28 ölü, çok sayıda yaralı

Son dakika.. Aziz İstanbul adlı Türk restoranına ve bir otele terör saldırısı düzenlendi.. İlk bilgilere göre en az 28 kişi öldü.. Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da bir Türk lokantası ve yakınlarındaki bir otele yönelik silahlı saldırıda 1 Türk vatandaşının yanı sıra aralarında ABD, Kanada ve Ukrayna vatandaşlarının da bulunduğu en az 28 kişi öldü. Türk Dışişleri Bakanlığı, saldırıda bir Türk vatandaşının öldüğünü, birinin ise yaralandığını açıkladı. Burkina Faso Polisi saldırının Türk Lokantasına yönelik olduğunu duyurdu..

Takip Et

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bulunan bir Türk restoranına ve bir otele terör saldırısı gerçekleştiği öğrenildi. Burkina Faso İletişim Bakanı Remi Dandjinou, dün TSİ 23.00 dolayında meydana gelen Aziz İstanbul adlı Türk lokantası ve yakınlarındaki Hotel Splendid’e yapılan saldırıyı "terör saldırısı" diye nitelendirdi.

Çeşitli sosyal medya hesaplarından yapılan yayınlarda, Türk vatandaşının yanı sıra ölenler arasında ABD, Kanada ve Ukrayna vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.

Associated Press muhabiri olay yerine saatler sonra gelmesine rağmen silah seslerinin halen duyulduğunu söyledi.

Aziz İstanbul Burkina Faso Terör saldırısı

Son birkaç yıldır çok sayıda şiddet olayı yaşanan Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da yaşanan saldırı sonrası güvenlik güçleri zırhlı araçlarla olay yerine geldi.

POLİS: HEDEF TÜRK RESTORANI AZİZ İSTANBUL

Polis sözcüsü, Associated Press'e saldırının hedefinin Aziz İstanbul olarak bilinen Türk restoranı olduğunu söyledi.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da 2016'nın Ocak ayında benzer bir saldırı gerçekleşmiş 30 kişi hayatını kaybetmişti.

El Kaide tarafından üstlenilen o saldırılarda da bir restoran ve otel hedef alınmıştı.

Aziz İstanbul Burkina Faso Terör saldırısı

BAKANLIK: EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, bir vatandaşın da yaralandığı Burkina Faso'da düzenlenen terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur." ifadesi yer aldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Burkina Faso halkına başsağlığı ile yaralananlara acil şifa dileğinde bulunulan açıklamada, "Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir."

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin