Son dakika: Türk Özel Kuvvetleri İdlib'e girdi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Türk Özel Kuvvetleri İdlib'e girdi

Son dakika.. Türk Silahlı Kuvvetleri'ninen seçkin birliklerinden olan ve Bordo Bereliler ve Mavi Bereliler olarak bilinen Özel Kuvvetler akşam saat 22.15 sularında Suriye'nin İdlib kentine girdi..

Takip Et

Son dakika haberi.. Yaklaşık 200-300 kişilik Türk Özel Kuvvetleri İdlib'e girdi..

Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programında Türk askerinin İdlib'deki varlığı konuşuldu. Programın konuklarından Gazeteci Nevzat Çiçek canlı yayında, son dakika açıklamasında bulundu. Çiçek, "Şu an özel kuvvetlerimiz İdlib'e girdiler. Sayı çok değil 100-200 arasında bir sayı. İdlib'e Türk askeri girmiş durumda" açıklamasında bulundu.

Mehmetçik 22.15 itibarıyla İdlib’e girdi. Operasyonda 30 zırhlı araç ve 100’ü aşkın asker yer aldı.
Mehmetçik 22.15 itibarıyla İdlib’e girdi. Operasyonda 30 zırhlı araç ve 100’ü aşkın asker yer aldı.

Türk Özel Kuvvetleri beş günlük keşif çalışmasının ardından saat 22.15 itibariyla İdlib’e girdi. Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre; operasyonda 30 zırhlı araçla 100’den fazla Türk askeri yer aldı.

TÜRK ASKERİ SEVİNÇ GÖSTERİSİYLE KARŞILANDI

Askerlerin Kayseri Komando 1. Tugay Komutanlığı ile Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan olduğu öğrenildi. Bordo Bereliler (Özel Kuvvetler) ile Mavi Berelilerin (Kayseri Komando), yapılan müzakereler sonucu Heyet Tahrir el Şam’ın (HTŞ) boşalttığı yerlerden Suriye’ye girdiği öğrenildi. ÖSO kaynakları, Türk askerinin Cilvegözü’nün doğusundaki At Dana civarında Keperlusin bölgesinden İdlib’e geçtiğini ve yerel halkın Mehmetçiği sevinç gösterisiyle karşıladığını söylediler.

İnsansız Hava Aracı İdlip Bordo bereliler
İnsansız Hava Aracı'nın (İHA)’yoğun uçuşu hava kontrol sahası görüntülerine böyle yansıdı.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI
Türk Özel Kuvvetleri ile Kayseri 1. Komando Tugayı’nın İdlib bölgesine girişi öncesi dün sabahtan itibaren insansız hava araçları da (İHA) havadan gözlem yaptı. Keşif çalışmaları başladığında havada gözlemi bir İHA yaparken, dün iki İHA havalandı. İHA’lardan biri Afrin bölgesinin Türkiye sınır hattını gözlerken, diğeri Reyhanlı ve İdlib bölgesi üzerinde uçtu. İHA’lar bölgedeki hareketlilikle de ilgili sürekli istihbarat topladı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin