Son dakika: Türk askeri Afrin'in kuzeyinde buluştu! Sayı 3569 oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Türk askeri Afrin'in kuzeyinde buluştu! Sayı 3569 oldu

Son dakika haberi.. Türk askeri Afrin'in kuzeyinde buluştu. Tam kuşatma an meselesi.. Bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için Özel Kuvvetlere bağlı birliklerin merkeze harekat başlatması bekleniyor.. Türk askeri öncelik olarak Sivillerin güvenliğini titizlikle sağlıyor ve PKK/PYD'li teröristlerin tüm engellemelerine rağmen tahliyesine imkan tanıyor.. Öte yandan TSK'nın bugün yaptığı bilgilendirme mesajında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3569'a çıktığı belirtildi. 4 köy daha ele geçirildi. Afrin ile Mabatlı arasındaki karayolu bağlantısı kesildi. Doğudan ve batıdan gelen birlikler Afrin'in kuzeyinde buluştu

Takip Et

Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan birliklerin, kuşatılan Afrin'in kuzeyinde buluştuklarını açıkladı. TSK açıklamasında, "Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular" ifadeleri kullanıldı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 3569 OLDU

TSK'nin açıkalasına göre harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3569 olmuştur.

AFRİN İLE MABATLI ARASINDAKİ KARAYOLU BAĞLANTISI KESİLDİ

TSK ve ÖSO, Afrin’in 4 köyünü daha teröristlerden temizleyerek, Mabatlı belde merkezi ile Afrin ilçe merkezinin ana kara yolu bağlantısını kesti. İlerleyişini sürdüren TSK ve ÖSO, Afrin'in Hacı Kasımlı, Eşkanşarki ve Astaro köylerini teröristlerden temizledi..

Teröristler araçları ateşe veriyor
PKK/PYD'li teröristler, sivillere ait araçları ateşe veriyor.. Görüntüleri Türk askeri yayınladı.. Afrin TSK'nin BBG evi gibi kontrol altında..

TERÖRİSTLER ARAÇLARI VE BİNALARI ATEŞE VERDİ 

AA'nın haberine göre; YPG/PKK'lı teröristlerin TSK hakkında olumsuz algı oluşturmak amacıyla Afrin'in birçok noktasında araç ve binaları ateşe verdiği anlar, İHA'larca görüntülendi.

TÜRK ASKERİ, SİVİLLERE GÜVENLİKLERİ İÇİN  BİLDİRİ DAĞITIYOR

TSK, Afrin'e havadan Arapça ve Kürtçe bildiri attı. Bildiride, "Tek hedefimiz size eziyet eden terör örgütüdür. Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklardan uzak durun" ifadeleri yer aldı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin