Son dakika: TSK Top atışlarıyla PYD'yi vuruyor.. Ağır silahlı çatışmalar


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: TSK Top atışlarıyla PYD'yi vuruyor.. Ağır silahlı çatışmalar

Son dakika haberi.. TSK, terör örgütü PYD mevzilerini top atışıyla vurdu. İddiaya göre, terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı PYD, Halep'in kuzeyinde yer alan ve TSK'nın desteklediği ÖSO'nun kontrolünde olan Azez ilçesindeki bir köye saldırdı.. yerel kaynakların iddiasına göre bu saldırı sonrasında türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlikler top atışlarıyla PYD mevzilerini vurdu..

Takip Et

Anadolu Ajansı'nın (AA) güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, terör örgütü PKK/PYD, muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesinin batısında yer alan ve ÖSO'nun kontrolündeki Maarin köyü ve çevresine saldırı düzenledi. 

Maarin köyünün kontrol noktasına da saldıran örgüt mensuplarına muhalifler karşılık verdi. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler bölgeye takviye güç göndererek, örgütün olduğu bölgelere ağır silahlarla saldırıyor. 

PKK/PYD, Halep'in kuzeyindeki Azez ile Mare ilçesine ağır silahlarla saldırmıştı. Örgüt, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde ilerleyerek Afrin ile Münbiç'i birleştirmeyi hedefliyor.

'TSK TOP ATIŞLARIYLA VURDU' İDDİASI
Yerel haber kaynaklarına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Azez bölgesindeki terör örgütü mevzilerini top atışlarıyla vurdu. Yerel kaynakların iddialarına göre top atışları Azez'in kuzey bölgesindeki Birsaye dağındaki PKK/PYD mevzilerini hedef aldı.  

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin