Son dakika TSK duyurdu: Bugün 43, toplamda 1528 terörist öldürüldü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika TSK duyurdu: Bugün 43, toplamda 1528 terörist öldürüldü

Son dakika haberi... TSK bugün 43 haini daha etkisiz hale getirdi.. TSK'nın Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 27. gün. Bölgeden son dakika haberler gelmeye devam ediyor. TSK'dan yapılan açıklamada şu ana kadar 1528 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.. TSK'nın Afrin'de gerçekleştirdiği harekatta, sadece bugün (15 Şubat 2018) tarihinde 43 hain etkisiz hale getirdi..

Takip Et

TSK'NIN AFRİN 'ZEYTİN DALI' DESTANI SÜRÜYOR.. KAHRAMANMEHMETÇİKLERİMİZ TERÖR ÖRGTÜLERİNE KARŞI AMANSIZ BİR MÜCADELE VERİYOR...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklama şöyle:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 15 Şubat 2018 tarihinde, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 43 PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1528 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

DARMIK DAĞI'NDA TÜRK ASKERİ KONUŞLANIYOR... ÜS HAREKETLİLİĞİ

Darmık Dağı'nda hummalı çalışmalar yapılıyor. İş makineleri Darmık Dağı'nda yol açıp teröristlerin kulelerini yıkıyor.

Darmık Dağı'na bir üs noktası kurulması bekleniyor. Böylece bölgeye yerleştirilecek topçu bataryalarına menzil kazandırılmış olacak. Afrin'de daha çok nokta topçu bataryalarının menzili içinde yer alacak.

TSK Afrin, İHA'lara brandalı önlem

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, PKK/KCK/ PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü mensuplarının terk edip kaçtıkları birçok barınak, sığınak ve beton mevzi ele geçirildi.

Bazı sığınakların girişlerinin gizlenme şekli ise dikkati çekti. Teröristlerce kazılan sığınakların, özellikle insansız hava araçları (İHA) tarafından tespitinin önlenmesi için girişlerinin ağaç altlarına yapıldığı belirlendi. Ayrıca bu sığınakların girişlerinin de naylon branda ile kapatılarak kamufle edilmek istendiği saptandı.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin