Son dakika. Afrin'e giren Esad Milisleri geri çekildi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika. Afrin'e giren Esad Milisleri geri çekildi

SON DAKİKA: Çok kritik gelişme.. Reuters, Halep'ten yola çıkan Suriye ordusunun Afrin'e girmeye başladığını duyurdu. Afrin’e ilerlemeye çalışan rejim yanlısı terörist gruplar, uyarı amaçlı topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 km kala geri çekildi.

Takip Et

Reuters'in haberine göre Suriye devlet televizyonu, Afrin’e giren hükümet yanlısı milislerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, kamuflaj giyen milisler silahlarını ve Suriye bayraklarını sallayarak terör örgütü YPG'nin elindeki bir kontrol noktasından Afrin’e giriş yapıyor.

Reuters'ın Hizbullah medyasına dayandırdığı iddiaya göre Esad'a bağlı güçler Halep tarafından Afrin'e girmeye başladı. Afrin'e gidenlerin Suriye ordusu değil Esad rejimi yanlısı 'halk birlikleri' adı verilen milis güçleri olduğu belirtiliyor.

Esad Milisleri geri çekildi

Suriye devlet televizyonu da kamuflaj giyen milislerin terör örgütü YPG'nin elindeki bir kontrol noktasından Afrin’e giriş yaparken görüntülerini yayınladı.

Suriye Devlet Televizyonu, Türkiye'nin milislerin girdiği bölgeyi vurduğunu da iddia etti. 

TÜRK JETLERİ AFRİN'E GİREN KONVOY BOMBALAMAYA BAŞLADI

Türk jetleri konvoyun girdiği bölgeyi bombalıyor...  Esad'a bağlı milis güçlerin Afrin'e girmeye başladı haberi sonrası havalanan Türk Savaş uçakları, konvoyu havadan vurmaya başladı
 

ESAD'A BAĞLI MİLİSLER

Afrin’e giden Esad rejimine bağlı paramiliter güçler Liva el Bakir'e bağlı. Suriye’deki iç savaşın ikinci yılında Hizbullah ve Tahran ortaklığıyla kuruldu. Tamamıyla Şii milislerden oluşuyor. Grup emirleri İran’ın dış operasyonlardan sorumlu komutanı Kasım Süleymani’nin görevlendirdiği komutanlardan alıyor.

KATİL TERÖRİST MİHRAÇ URAL'DA ARALARINDA

Reyhanlı saldırısının faili terörist Mihraç Ural’ın da içinde olduğu 'Halk gücü' olarak tanımlanan terörist unsurların da bölgeye gittiği belirtiliyor.

ERDOĞAN, AFRİN'E GİRİŞLERİ CİDDİ ANLAMDA DURURULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin "Suriye rejim güçlerinin Afrin'e ilerlediğine yönelik haberler var?" hatırlatması üzerine "Onlar dün ciddi manada durduruldu" karşılığını vermişti. Erdoğan, "Girme çabaları vardı da mı durduruldu?" sorusunu yanıtlarken "Onların SANA televizyonunun yaptığı bir yayından hareketle böyle bir şey çıktı. Ondan sonra bu durduruldu" diye konuşmuş, "Putin ile yaptığınız görüşmeden sonra mı durduruldu?" sorusuna, "Görüşmelerden sonra..." cevabını vermişti.

İLGİLİ HABER

LAVROV: AFRİN SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ KARŞILIKLI SURİYE-TÜRKİYE DİYALOĞU

Afrin'de PKK/YPK/KCK ve IŞİD hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın 31'inci gününde Suriye devlet televizyonunun rejim güçlerinin Afrin'e gireceğini duyurmuştu.. Bugün öğlen saatlerinde Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, 'Afrin konusu Suriye ve Türkiye hükümetlerinin karşılıklı dialoğu ile çözülür..' açıklaması yapmıştı...

İLGİLİ HABER

ÇAVUŞOĞLU, 'BİZİ KİMSE DURDURAMAZ' DEMİŞTİ

Ankara'dan ise Türkiye adına ilk tepkiyi AKP Hükumeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu vermişti. Çavuşoğlu, "Rejim buraya PKK'yı YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini kimse durdurumaz" demişti.

Ayrıntılar geliyor...

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin