Son dakika. Sandıklar kapandı Oy verme işlemi sona erdi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika. Sandıklar kapandı Oy verme işlemi sona erdi

Cumhurbaşkanlığı pusulasında Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek oylanırken, Meclis seçimlerinde Cumhur İttifakı ile AK Parti, MHP, Millet İttifakı çatısı altında CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, ittifaklar dışında ise HDP, Vatan Partisi ve Hüda-Par oylandı. Sandıklar ilk kez tüm yurtta 08.00'de birlikte oy kullanımına açıldı, 17.00'de de birlikte kapandı. Oy kullanma işleminin sona ermesiyle oylar sayılmaya başlandı. İlk olarak Cumhurbaşkanlığı oyları sayılacak.

Takip Et

Türkiye sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı adayları ve milletvekili adaylarının oylandığı seçimde sandıklar 17.00 itibarı ile tüm yurtta kapandı. Oy kullanma işlemi ilk kez tüm illerde 08.00'de birlikte başladı ve aynı anda tamamlandı.

Sandıkların kapanmasıyla Türkiye genelinde oy sayım işlemi başladı. İlk olarak Cumhurbaşkanlığı oyları sayılacak. Ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasakları 21.00 itibarı ile kalkacak. YSK, duruma göre seçim yasaklarını daha erken de kaldırabiliyor. 24 Haziran seçimleri birçok ilkleri içinde barındırıyor. Yeni hükümet sisteminin ilk cumhurbaşkanının oylandığı seçimde, ilk kez 600 vekil Meclis'e girecek.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin