Son dakika: Referandum sonuçlarında manipülasyon iddiaları..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Referandum sonuçlarında manipülasyon iddiaları..

YSK'ya göre sandıkların yüzde 73'ü devletin ajansı AA'ya göre ise 97'si açıldı. CHP "manipülasyon yapılıyor. Seçim daha bitmedi" dedi. Sosyal medyada ise skandal görüntüler gelmeye başladı.. Mühürsüz oylara mühür basan sandık başkanının görüntüsü şoke etti..

Takip Et

Referandum sonuçlarına göre YSK Genel Genel Merkezi’nde seçim sonuçlarının yüzde 77’si açıldı. Devletin ajansı Anadolu Ajansı’nda ise bu oran yüzde 97. Aradaki fark “AA bu oranı nasıl yakaladı” sorusuna neden oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger “Hiçbir yeri terk etmeyin. İtiraz ediyoruz. YSK, 1 buçuk milyon oyu geçersiz sayması gerekirken geçerli saymıştır. Bize göre 2 buçuk milyon sıkıntılı oy var. Bu seçim daha bitmedi. Sandık başlarını terk etmeyin. Anadolu Ajansının manipülasyonu var.” dedi.

Referandum'da Manipülasyon mu var

CHP milletvekili Eren Erdem ‏sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaştı.

Arkadaşlar. YSK daha %85 girdi. %85 açılan sandık; Evet: 52 Hayır: 48

Açıklama yapan bir CHP yetkilisi de “Manipülasyon sandık sayısı üzerinden yapılıyor. AA sürekli açılan sandık sayısını yükselterek seçimi ‘evet’ oyları kazanmış gibi gösteriyor. Ana akım medyada bunun peşinden gidiyor. Manipülasyon da bu noktada sandık sayısı üzerinden yapılıyor. Çünkü doğudaki ve batıdaki sandıklardaki kullanılan oy sayısı aynı değil. Doğudaki küçük yerleşim birimlerinden bir sandık da 50 ila 100 oy varken batıda bir sandıktan 350 ila 400 oy çıkıyor. Dolayısıyla sandıkların %2’si açıldı dendiği zaman doğuda bu oyların %1’ine batıda %5-6’sına tekabül edebiliyor. Sandıkların %90’ların açıldığı söylenerek ‘Evet’ oyu kesin demek aslında farkın bu kadar az oldugu bu noktada gerceği yansıtmıyor erken bir açıklama ve yorumlama olarak kalıyor. AA’nın %95’lerde sandık açıldı haberlerine YSK’da %75’lerdeydi üstelik açıklanmayan sandıkların hepsi de büyük şehirlerdendi” dedi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin