Son dakika: Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz TV'den kovuldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz TV'den kovuldu

Son dakika.. Beyaz TV'de yayınlanan 'Beyaz Futbol' programında 'Kusturmalı Boşnak Saksosu' diyerek nefret suçu işleyen Rasim Ozan Kütahyalı gelen tepkiler üzerine Beyaz TV'den kovuldu.. Beyaz Futbol yapımcısı Ertem Şener konuya ilişkin program açılışında, Kütahyalı ile yollarını ayırdıklarını belirterek, tüm Boşnak kardeşlerimizden özür diliyoruz. dedi. Öte yandan Boşnak kökenli MHP milletvekili Saffet Sancaklı, 'Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım...' sözleriyle Kütahyalı'ya tepki gösterdi..

Takip Et

SON DAKİKA HABERİ... ÇİRKİN SÖZLERİN ARDINDAN RASİM OZAN KÜTAHYALI KOVULDU

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz Tv'de yaptığı ve çok tepki alan çirlkin sözlere tepkiler çığ gibi artıyor..

Rasim Ozan Kütahyalı, tepki çeken yorumları sonrasında Beyaz TV'deki yorumculuk görevinden kovuldu. Beyaz TV Spor Müdürü Ertem Şener, Derin Futbol programının açılışında Rasim Ozan Kütahyalı hakkında şu açıklamaları yaptı:

Dün akşam kimsenin tasvip etmediği, edemeyeceği bir sorun yaşadık. Tabi bu kimsenin kabullenemeyeceği bir durum oldu. Rasim Ozan Kütahyalı da bir hayli üzüldü.

Lakin bu bizim için kabullenemez bir durum oldu. Boşnak kardeşlerimizin kalbi çok kırıldı. Onlarla etle tırnak gibiyiz.

YOLLARIMIZI AYIRMA KAKARI ALDIK. TÜM BOŞNAK KARDEŞLERİMİZDEN ÖZÜR DİLERİZ

Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırma kararı aldık. Rasim Ozan bugünden itibaren bizimle olmayacak. Tüm coğrafyadaki tüm Boşnak kardeşlerimizden özür diliyoruz.

BEYAZ TV SAHİBİ MELİH GÖKÇEK'DE BOŞNAK KÖKENLİ..

Boşnaklar, hakaret içerikli sözlerin yayınlandığı kanalın sahibi Melih Gökçek’in annesinin Kosovalı, eşi Nevin Gökçek’in ise Boşnak kökenli olduğunu hatırlattı.
13 Balkan ve Boşnak derneği bir açıklama yayınlayarak, “Kütahyalı'nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” ifadeleri kullanıldı ve Kütahyalı hakkında hukuki işlem başlatacaklarını açıkladı.

Rasim Ozan Kovuldu Boşnak Saksosu

SAFFET SANCAKLI'DAN TEPKİ

Rasim Ozan Kütahyalı'ya ateş püsküren Boşnak kökenli MHP milletvekili Saffet Sancaklı Turkiye Gündemi yazarı Müşerref Seçkin'e şu açıklamayı yaptı. "Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım."

HİDAYET TÜRKOĞLU DA TEPKİ GÖSTERDİ

Saffet Sancaklı'nın yorumunun ardından bir başka Boşnak kökenli isim Hidayet Türkoğlu'ndan da ağır sözler geldi. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu resmi Twitter hesabından "Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum" yazdı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin