Son dakika: Putin, Suriye'deki askerlere çekilin emri verdi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Putin, Suriye'deki askerlere çekilin emri verdi

Son dakika. Rus Lider Putin, askerlerine 'Suriye'den çekilin' talimatı verdi.. Gündeme bomba gibi düşen haber.. Putin, Savunma Bakanı (Sergey Şoygu) ve Genelkurmay Başkanı’na (Valeriy Gerasimov) Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum.. Rusya Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, çekilme muhtemelen birkaç hafta kadar sürecek. dedi

Takip Et

Son dakika.. Putin, Rus ordusunun Suriye’den çekilme emrini verdi.

Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapacağı görüşme öncesinde Suriye’deki terörist gruplara 2015’ten beri operasyon düzenleyen Rus hava güçlerinin konuşlanma noktası olan Hmeymim üssünü ziyaret eden Putin, buradaki Rus güçlerinin geri çekilmeye başlaması için emir verdi.

Putin Hmeymim’de yaptığı açıklamada, “Savunma Bakanı (Sergey Şoygu) ve Genelkurmay Başkanı’na (Valeriy Gerasimov) Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum” dedi.

Rusya Suriye'den çekiliyor

ESAD VE PUTİN ASKERİ ÜSTE BULUŞTU.. ÇKİLME SÜRECİ 1 HAFTA SÜRECEK

Putin’in üste Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile bir araya geldiği belirtilen haberde, görüşmenin ardından Putin’in Rus birliklerin Suriye’den çekilmesi talimatını verdiği kaydedildi. 

Putin, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Savunma Bakanlığımıza ve Genelkurmay Başkanlığımıza, Suriye’deki birliklerimizin çekilme sürecini başlatma talimatı verdim. Buradaki birliklerimiz evlerine zaferle dönüyorlar. Bu zafer, iki yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en büyük uluslararası terör örgütüne karşı alınmıştır.” ifadelerini kullandı. 

Rusya Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkanı Viktor Ozerov da Moskova’da yaptığı açıklamada, Rus birliklerin Suriye’den hızla çıkacağına işaret ederek, “Çekilme sürecinin muhtemelen birkaç hafta sürmesini bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin