Son dakika: PKK/YPG'nin Suriye'de özerklik hayali bitiyor mu!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: PKK/YPG'nin Suriye'de özerklik hayali bitiyor mu!

Suriye'de bilinen tüm dengeleri değiştiren bir olay yaşandı, Suriye ordusu, PKK'nın Suriye kanadı YPG'nin işgal edip özerklik ilan ettiği Haseke'yi savaş uçaklarıyla vurdu, ABD ise "olağan dışı bir durum" açıklamasıyla kendi özel kuvvetlerinin güvenliği için bu bölgeye savaş uçaklarını gönderdi... Suriye Ordusu Sözcüsü, YPG'nin ele geçirdiği bölgeleri işgal etmeye çalıştığını, devlet kurumlarına saldırmak, petrol ve pamuk çalmak, sınavları engellemek, silahsız sivilleri rehin almak, kaos ve istikrarsızlık yaymakla’ suçladı.

Takip Et

PKK'nın Suriye kanadı YPG'nin Suriye'de ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı savaş bahanesiyle işgal edip Özerlik ilan ettiği bölgelerde dengeler değişmeye başladı, Suriye ordusu ilk kez terör örgütü YPG'yi vurdu.

Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü YPG, ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD’e karşı savaşta en önemli müttefiki konumunda. YPG, ülkenin kuzeyinde işgal ettiği bölgelerde özerklik ilan etmiş ve kendi yönetimini kurmuş Türkiye cephesinde de bu gelişmeler tepkiyle karşılanmıştı

Suriye’de Esad rejimi Kürtlerin özerklik ilanına karşı olmasına rağmen şimdiye kadar YPG güçleriyle doğrudan savaşmaktan kaçınmıştı.

ABD ‘OLAĞANDIŞI GELİŞME’ OLARAK TANIMLADI

Pentagon sözcüsü, “Bu epey olağandışı. Rejimin YPG’ye karşı daha önce böyle bir harekette bulunduğunu görmemiştik” dedi.

Davis, ‘bildiği kadarıyla, Suriye’de ilk kez koalisyon güçleri uçaklarının Suriye yönetiminin bir hava saldırısıyla ilgili bir olay nedeniyle havalandığını’ söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre sözcü, ‘Suriye’yi Rusya ile iletişim kanalı üzerinden uyardığını ve tehdit durumunda sahadaki koalisyon güçlerini savunacağını ilettiğini’ belirtti.

Haseke Haritası, PKK YPG

SURİYE ORDUSU: KÜRTLER KENTİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTI

Suriye ordusu ise kentte çatışmaların başlamasından bu yana yaptığı ilk açıklamada çatışmalara kenti ele geçirmeye çalışan Kürt güçlerin neden olduğunu ve onlara cevap verildiğini belirtti.

Açıklama ordu sözcüsü tarafından yapıldı ve devlet televizyonunda canlı yayınlandı.

Ordu sözcüsü, Kürt Asayiş güçlerini ‘devlet kurumlarına saldırmak, petrol ve pamuk çalmak, sınavları engellemek, silahsız sivilleri rehin almak, kaos ve istikrarsızlık yaymakla’ suçladı.

Ordu sözcüsü, ‘Kürt güçlerin bu eylemlerinin Suriye ordusunun uygun bir şekilde cevap vermesini gerektirdiğini’ söyledi.

ABD’nin açıklaması ardındansa bununla ilgili Şam’dan henüz bir açıklama gelmedi.

ABD SAVAŞ UÇAKLARINI BÖLGEYE GÖNDERDİ

ABD Savunma Bakanlığı ise Suriye ordusunun hava saldırılarının olduğu sırada ABD ordusuna bağlı özel kuvvetlerin de bu bölgede olduğunu belirtti.

Bakanlık sözcüsü Jeff Davis, kuvvetlerinin korunması için savaş uçaklarının Haseke için havalandığını söyledi.

Davis, koalisyon uçaklarının bölgeye ulaştıkları sırada Suriye uçaklarının bölgeden ayrılmakta olduklarını belirtti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin