Son dakika: Pentagon, Suriye'de sınır gücü kurulmayacağını duyurdu.


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Pentagon, Suriye'de sınır gücü kurulmayacağını duyurdu.

Son dakika haberi.. ABD Türkiye'nin sınırında oluşturmaya çalıştığı terör ordusu için geri adım attı.. ABD Savunma Bakanlığı Suriye'de bir sınır gücü kurulmayacağını duyurdu.. Pentagon açıklamasında SDG güçlerinden yeni bir "ordu" ya da konvansiyonel anlamda bir "sınır muhafız" gücü oluşturulmayacağını açıkladı... Öte yandan Suriye'de yerel güçlere desteğe devam edileceği belirtildi...

Takip Et

Son dakika haberi... ABD'den büyük geri adım geldi... TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE BAĞLI OBÜSLERİNİN PYD MEVZİLERİNİ VURMAYA BAŞLADIĞI DAKİKALRDA, SINIRIMIZDA BİR TERÖR ORDUSU KURULMAYACAĞI DUYURULDU..

Habertürk'ün haberine göre, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada, Suriye'de sınır gücü kurulmayacağını duyurdu.

Ancak Pentagon'dan yapılan açıklamada, "ABD Suriye'deki yerel güçleri eğitmeye devam edecek."dendi.

Gelişme sonrasında, ABD'nin daha önce terör örgütlerinin adının değiştirip, Suriye'de farklı adlarla kurup yönettiği terör çetelerine benzer bir strateji mi uygulamaya sokacağı akıllara geldi..

İLGİLİ HABER

Kurulması planlanan 'terör ordusuna'  ‘Sınır Güvenlik Gücü’ (BSF) adı verilmişti. Bu açıklamadan hemen sonra ise Türkiye'den çok sert tepki gelmişti. 

Tüm yaşananların ardından ABD'den bir geri adım geldi ve 'sınır muhafız' gücünün oluşturulmayacağı duyruldu.

ABD 'TERÖR ORDUSUNDAN' GERİ ADIM ATTI

Pentagon yayınladığı bir basın açıklamasıyla ana omurgasını PKK bağlantılı PYD/YPG'nin oluşturduğu SDG güçlerinden yeni bir "ordu" ya da konvansiyonel anlamda bir "sınır muhafız" gücü oluşturulmayacağını duyurdu. 

Pentagon açıklamasında, ABD'nin Suriye'de yerel güçlere eğitim vermeyi sürdüreceği ve bu eğitimin amacının topraklarına dönen yerinden edilmiş insanların güvenliğini artırmak olduğu ifade edildi. 

Türkiye'nin kaygılarının meşru olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Suriye'de DEAŞ'ı yenilgiye uğratma noktasındaki çabalarımız konusunda Türkiye'ye karşı şeffaf olmayı sürdüreceğiz" ifadesi yer aldı. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin