Son dakika: Nuriye Gülmen tahliye edildi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Nuriye Gülmen tahliye edildi

Son dakika.. OHAL Kapsamında çıkartılan kararname ile mesleklerinden ihraç edilen ve hakkında açıklan terör örgütü üyeliği davasından ceza verilen akademisyen Nuriye Gülmen'in tahliyesine karar verildi.

Takip Et

SON DAKİKA KHK İLE GÖREVİNDEN İHRAÇ EDİLEN, VE BİR SÜREDİR AÇLIK GREVİNDE OLAN NURİYE GÜLMEN İÇİN TAHLİYE KARARI VERİLDİ..

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kamu görevinden ihraç edilen ve işlerine dönmek amacıyla açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlarından yargılandığı davanın 6. celsesi görüldü.

GÜLMEN İLE SEGBİS ARACILIĞIYLA BAĞLANTI KURULDU
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülen davaya hakkında ev hapsi kararı verilen tutuksuz sanık Semih Özakça ile tutuksuz sanık Acun Karadağ katıldı. Tutuklu sanık Nuriye Gülmen ile tedavi gördüğü Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tutuklu odasından SEGBİS aracılığıyla bağlantı kuruldu. Bazı CHP’li milletvekilleri de duruşmayı takip etti.

İLGİLİ HABER

KARAR ÇIKTI: TAHLİYE
Mahkeme, 23 Mayıs’tan bu yana cezaevinde bulunan Gülmen için tahliye kararı verdi. 20 Ekim’de tahliye olan Semih Özakça’nın ise tüm suçlamalardan beraatine karar verilirdi. Acun Karadağ'ın da tahliyesine karar verilirken adli kontrol şartının kaldırılmasına hükmedildi.

SAVCI TAHLİYE İSTEMİŞ, MAHKEME "TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA" DEMİŞTİ

OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan ve bir süre sonra da tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen davanın geçtiğimiz Pazartesi günü görülen 5'inci duruşmasında, Gülmen'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Davaya bakan savcı  açıkladığı mütalaada Gülmen için tahliye talep etmişti.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin