Son dakika: New York'ta şiddetli patlama: Yaralılar var...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: New York'ta şiddetli patlama: Yaralılar var...

Son dakika haberi.. New York'un Manhattan bölgesinde bir otobüs terminalinde patlama şiddetli bir meydana geldi. Otobüs terminaline giriş ve çıkışlar kapatıldı. Polis terminalin etrafında güvenlik çemberi oluşturdu.. Bazı görgü tanıkları üzerinde fünye olan bir kişinin kendini patlattığını öne sürdü.. Patlamanın canlı bomba ile gerçekleştirilen bir terör saldırısı olduğu ortaya çıktı Canlı bomba'nın kimliği belli oldu, New York polisi, saldırganın 27 yaşındaki Akayed Ullah olduğunu açıkladı... Ullah'ın IŞİD sempatizanı olduğu belirtildi..

Takip Et

SON DAKİKA.. NEW YORK'TA PATLAMA MEYDANA GELDİ

New York polisi, Manhattan'da Times Meydanı yakınlarında sebebi henüz bilinmeyen bir patlama gerçekleştiğini duyurdu.

Otobüs terminaline giriş ve çıkışlar kapatıldı. Polis terminalin etrafında güvenlik çemberi oluşturdu..  Bomba imha ekipleri, patlamanın meydana geldiği noltada incelemelerini tamamladı..

New York Polis Teşkilatı(NYP) Patlamayla ilgili 1 kişinin yakalandığı belirtti..

New York polisi, saldırganın 27 yaşındaki Akayed Ullah olduğunu açıkladı.

Akayed Ullah New York
IŞİD sempatizanı olarak tanımlanan Ullah’ın bombayı ceketinin sağ cebinde taşıdığı belirtilirken, resmi makamlar Ullah ile birlikte 3 kişinin daha yaralandığını duyurdu. Yerel basında yer alan haberlere göre teröristin bombayı cırtcırtlı bir sistemle vücuduna bağladığı belirtildi.

ABD Akayed Ullah New York

Sosyal medya üzerinde Ullah’ın son 7 yıldır Brookyln’de yaşadığı ve Bangladeşli olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Patlamanın meydana geldiği terminalden ilk görüntüler:

Son dakika: New York'ta patlama

41'inci Cadde'nin üzerindeki patlama ünlü times Square Meydanı'nın (42'nci Cadde) hemen yanı başında meydana geldi.Son dakika: New York'ta patlama

ABD basınında yer alan haberlere göre patlama sabah 6:30 sularında gerçekleşirken yetkililerin terör saldırısı ihtimali üzerinde durduğu belirtildi.

Son dakika: New York'ta patlama

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da polisin üzerinde kablolar ve cihaz olan bir adamı gözaltına alarak etkisiz hale getirdiği iddia edildi.
 

Son dakika: New York'ta patlama

New York Post’a konuşan görgü tanıkları, üzerinde bir patlayıcı düzenek olan bir adamın üzerindeki sistemin tünelde patladığını söyledi. Bu kişinin gözaltında olduğu belirtildi.
Son dakika: New York'ta patlama

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın patlamayla ilgili resmi makamlardan bilgi aldığı duyuruldu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin