Son dakika: Lavrov: 4 Türk Askerini Suriye Ordusu şehit etti


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Lavrov: 4 Türk Askerini Suriye Ordusu şehit etti

Geçtğimiz hafta Suriye'de Fırat Kalkanı harekatını icra eden Türk askerlerine yönelik gerçekleştirilen ve 4 askerimizin şehit olduğu hava saldırısıyla ilgili bir soruya Rus Dışişleri bakanı Sergey Lavrov, "El Bab'ta Türk askerlerinin şehit düşürülmesiyle ilgili olarak sorulan soruya, "Bizim hiçbir ilgimiz yoktur. Suriye'nin saldırısıdır" cevap verdi. Lavrov aynı olayların bir daha yaşanmaması için ABD ve Suriyeli yetkililerle görüşmeler yaptıklarını da sözlerine ekledi. Lavrov'un bu açıklamasına göre Türk Askerlerini ABD destekli Suriye Ordusuna ait hava unsurları şehit etti.

Takip Et

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen ‘Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Beşinci Toplantısı’ için dün akşam Alanya’ya geldi.

Bakan Çavuşoğlu ve Lavrov, bugün ise ikili görüşme öncesinde bir araya gelerek Türk ve Rus bayrağının önünde basın mensuplarına poz verdi.

Çavuşoğlu, mevkidaşını Rusça ‘günaydın’ diyerek selamladı. İkili İngilizce kısa bir süre sohbet ettikten sonra baş başa görüşmek için otelin başka bir bölümüne geçti. Görüşme sonrasında iki bakan önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıdan satır başları şöyle:

Sergey Lavrov:

-) Bence çok güzel bir görüşme oldu. Ciddi bölgesel konular var özellikle Suriye konusunda hemfikiriz. Bu ülkede ve bölgede acilen kanın durması lazım. Ayrıca insani yardımın da sürekliliğini sağlamamız lazım. Bu konuda işbirliğimiz devam edecektir.

-) Ayrıca diğer ülke ve bölgelerde de neler olup bittiğini konuştuk. Libya, Irak konusunda tutumumuz aynı. Bu diyaloğa devam etmemiz lazım.

-) Kafkaslar ve Karadeniz bölgelerindeki ikili ilişkilerimiz de ele alındı. AGİT çerçevesinde Ukrayna Rusya arasındaki anlaşmazlık konusunda da sayın meslektaşım destek vereceğini söyledi.

-) Her iki taraf da normalleşmenin hızlı olmasında hemfikiriz. Putin ve Erdoğan siyasi iradelerini ortaya koydular ve biz de bu çerçevede normalleşmeye ivme vereceğiz.

-) Dış ticaret hacmimiz düşüyor, Düzeltmemiz lazım. Yaptırımların sürekli bir şekilde ortadan kaldırılması konusunda hemfikir olduğumuzu konuştuk. Biz Rusya taradı olarak Türk akımı konusunda olumlu bir gelişmeyi dile getirdik.

-) Turizm konusunda çalışmalar devam edecek hız kazanacak eminiz.

-) Güvenlik konusunda da daha önceki tavsiyelerimiz göz önünde bulundurulacak umuyoruz. Turizmin genişlemesini umuyoruz. Vize konusunu da görüştük ele aldık. Genel olarak olumlu bir görüşme oldu.

-) TSK havadan bir saldırıya maruz kalmış. Şu anda ortak bir görüş var. Bizim Rusya olarak bununla hiçbir ilgimiz yoktur. Suriye tarafından yapılan bir saldırıdır. Böyle olayların bir daha olmamasını istiyoruz. Bunu hem ABD’yle hem de diğer ilgililerle görüşmemiz zaruri.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin