Son dakika! Kudüs karıştı... İsrail askerleri gerçek mermi kullanıyor!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika! Kudüs karıştı... İsrail askerleri gerçek mermi kullanıyor!

Son dakika. Kudüs karışıyor.. İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunuyor.

Takip Et

Son dakika.. Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması sonrası bugünü 'Öfke Günü' ilan eden Hamas'tan yeni intifada çağrısı gelirken Kudüs, Gazze ve Batı Şeria'da protestolar şiddetlendi.. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunuyor.

Birçok dünya ülkesinin tepki gösterdiği kararın ardından, Filistin'de üç gün ulusal öfke günü ilan edilmişti. Ardından Hamas lideri İsmail Haniye, İsrail'e karşı yeni bir intifada çağrısı yaptı ve Ramallah'taki El Fetih yönetimine 'net bir tavır takının' dedi.

Kudüs, Jarusselam Protesto
Gece saatlerinde devam eden protestolarda İsrail ve ABD bayrakları eylemciler tarafından yakıldı..

Protestoların cuma namazının ardından daha da büyümesi bekleniyor.

BATI ŞERİA VE GAZZE'DE ÇATIŞMALAR

ABD'nin kararının ardından Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinli göstericilerle İsrailli güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 17 kişi yaralandı. Doktorlar yaralananlardan birinin gerçek mermiyle yaralandığı belirtti.

İsrail ordusu, 'olası gelişmelere hazırlık' gerekçesiyle Batı Şeria'ya çok sayıda yeni tabur sevk edildiğini duyurdu.

İsrail Emniyet Müdürlüğü, işgal altındaki Doğu Kudüs ve çevresinde ek polisler görevlendirildiğini, polisin protesto gösterilerine müdahale etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Ayrıntılar geliyor... 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin