Son dakika: Kılıçdaroğlu'nun avukatı FETÖ'den gözaltına alındı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Kılıçdaroğlu'nun avukatı FETÖ'den gözaltına alındı

Son dakika:.. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı.

Takip Et

Son dakiak gelişmesi.. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı.

"BU EN BÜYÜK KUMPAS, NE YAPTILARSA BİRLİKTE YAPTILAR"

Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan şunları söyledi;

“Bu en büyük kumpas. Bu iktidar bunlarla kucak kucağa yıllarca durdu. FETÖ’ye kapıları açıp ne yaptılarsa birlikte yaptılar. O kadar ki bunlar birlikte çalışırken yaptıklarına dayanamayan ve o dönem Yargıtay Hakimi olan Çelik görevinden ayrıldı.

İftira yalan uydurma bunların yöntemleri. Biz bunları FETÖ yöntemi sanıyorduk. Şimdi aynı yöntemi bunlar kullanıyor.”

AVUKAT CELAL ÇELİK KİMDİR?

CHP'nin internet sitesinde yer alan özgeçmişe göre Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Celal Çelik, 1999 yılında Hâkimlik sınavını kazanıp Kadıköy Hâkim Adayı olarak göreve başladı. Sonrasında sırasıyla 2001 – 2005 yılları arasında Isparta Merkez Hâkimi, 2005 – 2007 yılları arasında Kırıkkale/Delice Hâkimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı, 2007 – 2008 yılları arasında Çankırı/Çerkeş Hâkimi ve 2008 – 2011 yılları arasında Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak görev yaptı.

12 Eylül 2010 Referandumu sonrasında 26.09.2011 tarihinde Hâkimlikten istifa etti. Hâkimlik mesleğinden istifa ettikten kısa bir süre sonra CHP Tüzel Kişiliğinin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını üstlendi.

CELAL ÇELİK ÖZGEÇMİŞİ

1- Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

2- 1999 yılında Hâkimlik sınavını kazanıp Kadıköy Hâkim Adayı olarak göreve başladı.

Sonrasında sırasıyla;

2001 - 2005                 Isparta Merkez Hâkimi

2005 - 2007                 Kırıkkale/Delice Hâkimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı

2007 – 2008                Çankırı/Çerkeş Hâkimi

2008 – 2011                Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak görev yaptı.

3- 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Referandum sonrasında oluşturulan HSYK eliyle siyasallaştırılan Yargıyı ve Siyasal İktidarı protesto etmek amacıyla 26.09.2011 tarihinde basın açıklaması ile Hâkimlikten istifa etmiştir.

4- Hâkimlik mesleğinden istifa ettikten kısa bir süre sonra CHP Tüzel Kişiliğinin ve Sayın Genel Başkanın Avukatlığını üstlenmiştir.  

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin