Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna silahlı saldırı, 1 yaralı, çatışma sürüyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna silahlı saldırı, 1 yaralı, çatışma sürüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'e giderken Ardanuç İlçesi yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. İlk gelen bilgilere göre olayda bir polis yaralandı. Bölgeye Jandarma ve Özel harekat polisleri sevk edilirken çatışmaların devam ettiği öğrenildi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yakın korumaları tarafından güvenli bir bölgeye alındığı belirtildi.

Takip Et

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars’a geldi. Buradan karayoluyla Artvin’in Şavşat İlçesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin’e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde güzergahta bulunan jandarma noktasına ateş açıldı.  Kılıçdaroğlu’nun korumaları da hemen harekete geçerek noktadaki jandarmalarla birlikte karşılık verdi.  Güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı.

CHP konvoyuna silahlı saldırı

KILIÇDAROĞLU’NUN SAĞLIK DURUMU İYİ

KIlıçdaroğlu’nun araç içerisinde bekletildiği sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Çatışmanın yer yer devam ettiği öğrenildi.

‘HİÇ KİMSE YARALANMADI’

sozcu.com.tr’ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran “Ben konvoyda değildim ama şimdi bilgileri aldım. Hiç kimsi neyse ki yaralanmadı. Güvenlik önlemleri sürüyor” dedi.

BİR POLİS YARALANDI

Yanıklı mevkiinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun durdurulmasının ardından özel harekat polisinin teröristlerle girdiği çatışmada 1 polis yaralandı. Askeri helikopter istenen bölgede çatışma devam ediyor.

ŞAVŞAT’A DÖNÜYOR

CHP heyetinin programı yarıda keserek Şavşat’a dönme kararı aldıkları öğrenildi

CHP YÖNETİCİLERİNDEN AÇIKLAMALAR

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün HABERTÜRK TV'de yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımızın Artvin'de toplantıları vardı. Uzak bölgede ateş açıldığı bilgisi geldi. Ormanlık alandan ateş açıldı" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de yaptığı açıklamada, "CHP heyetinde yaralı yok" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Çatışma bitmiş vaziyette. Herhangi bir sorun yok" dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Genel Başkanımızın telefonları çekmiyor, yanındaki arkadaşların da telefonu meşgul. Aracın etrafında yeterince güvenlik önlemi alındığı söyleniyor. Konvoyun güzergahı üzerinde, bir mevzi gibi bir şey tespit ediyorlar. Burada hareketlilik tespit ediyorlar. Konvoyun öncüsü olarak ilerleyen koruma birliklerine ateş açılıyor. Öncü birlik doğru zamanda bu mevziyi tespit etmeseydi, konvoya karşı saldırı olabilirdi. Konvoyun varacağı güzergah üzerinde güvenlik güçleriyle çatışma yaşanıyor. Oranın güvenliği sağlandıktan sonra Genel Başkanımız programına devam edecek." dedi. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin