İzmir'de orman yangını! Elektrik ve sular yangın nedeniyle kesildi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İzmir'de orman yangını! Elektrik ve sular yangın nedeniyle kesildi

Son dakika.. İzmir'de orman yangını başladı. 2 gündür Alanya'da yanan ciğerlerimiz ve şimdi de İzmir'de başlayan orman yangını.. İlk Belirlemelere göre şu ana kadar yangın 50 hektarlık alanda etkili oldu. Yangını söndürmek için tüm birimler seferber edildi.. Öte yandan, yangın alanı içindeki enerji nakil hatları zarar görünce Menderes, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Konak bölgesinde sular kesildi. Öte yandan, Menderes, Gümüldür ve Özdere bölgelerine elektrik de verilemiyor.

Takip Et

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı kırsal Deliömer Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı. 50 hektarlık alanda etkili olduğu belirtilen yangını söndürmek için çalışmalar sürüyor

Bugün öğle saatlerinde, Menderes İlçesi ile eskiden belde olan Gümüldür arasında kalan kırsal Deliömer Mahallesi yakınlarında, belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

İzmir'de Orman Yangını Başladı

İzmir'e içme suyu sağlayan Tahtalı Barajı'nın da karşı tarafından bulunan bölgedeki yangını söndürmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. 

İzmir'de Orman Yangını Başladı

BÜYÜK İLÇELERDE SU KESİNTİLEİR BAŞLADI

Tahtalı Barajı ve Görece Arıtma Tesisine enerji sağlayan enerji nakil hattı zarar görünce Menderes, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Konak bölgesinde sular da kesildi.

İZSU'DAN KESİNTİ AÇIKLAMASI:

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresinden (İZSU) yapılan açıklamada, "Gümüldür bölgesinde meydana gelen yangın nedeniyle İzmir kentimize büyük oranda su sağlayan Tahtalı Barajı ve Görece Arıtma Tesisine enerji sağlayan enerji nakil hattı zarar görmüştür. Tedaş tarafından enerji verilemediğinden Tahtalı Barajından su alınamamaktadır. Bu nedenle su kesintisi uygulaması yapılmak zorunda kalınmıştır" denildi.


DHA

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin