Son dakika: İstanbul'da 1.200 polisle 'Kurtkapanı' operasyonu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: İstanbul'da 1.200 polisle 'Kurtkapanı' operasyonu

Son dakika... İstanbul polisi Anadolu Yakası’nı, havadan, karadan ve denizden kapattı. Dr. Mustafa Çalışkan'ın yönettiği "Kurtkapanı 4" adı verilen uygulamada bin 200 polis görev aldı.

Takip Et

İstanbul Emniyeti, ilkini 15 Mart’ta düzenlediği “Kurtkapanı” uygulamalarının 4’üncüsünü gerçekleştirdi. İstanbul Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan’ın yönettiği uygulama için bin 200 polisten oluşan 180 ekip görevlendirildi. Anadolu Yakası’na giriş ve çıkışları ile metro, metrobüs duraklarında ve meydanlarda 44 uygulama noktası oluşturuldu.

Çalışmaya, Asayiş, Güvenlik, Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik, Terörle Mücadele, Trafik Denetleme, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler, Havacılık Şube Müdürlüğü ile Deniz Polisi ve ilçe ekipleri görev aldı.

Uygulama için belirlenen noktalarda görev alan ekipler, şüpheli görülenleri durdurdu. Genel Bilgi Tarama Sistemi (GBT) üzerinden suç kayıtları sorgulanan şüphelilerin üst aramaları yapıldı. Deniz Polisi, kıyıdaki tekne ve yatlardaki şüphelileri incelerken, Polis helikopteri de denetim görevi yaptı. Havacılık Şube Müdürlüğü’ne bağlı 2 helikopter karşılıklı uçuşlarla, kaçan şüphelileri ve araçları belirleyerek, uygulama noktalarındaki ekiplere bilgi verdi.

Yol uygulaması yapan trafik ekipleri ise kural hatası yapan yada şüpheli görülen araçları durdurdu. Yapılan aramaların ardından evrak kontrolü yapıldı. Evrak eksiği bulunan sürücüler hakkında işlem yapıldı.

Saat 12.00’de başlayan uygulamanın 15.00’a kadar devam edeceği belirtildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin