Son dakika: Irak'tan petrol açıklaması: Türkiye ile anlaştık


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika:  Irak'tan petrol açıklaması: Türkiye ile anlaştık

Son dakika haberi.. Irak Başbakanlık ofisi, Türkiye'nin ham petrol ihracatı için Bağdat hükümetiyle prensipte anlaştığını duyurdu. Bağdat, Başbakan Binali Yıldırım ile Irak Başbakanı Haydar İbadi arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde böyle bir anlaşma sağlandığını açıkladı..

Takip Et

Son dakika gelişmesi.. Irak Başbakanlık ofisi, Türkiye'nin ham petrol ihracatı için Bağdat hükümetiyle prensipte anlaştığını duyurdu.

Irak Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım ile Irak Başbakanı Haydar İbadi arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Yıldırım'ın Irak tarafından referandum konusunda atılacak her karara Türkiye'nin desteğini bildirdiği ifade edildi. 

Açıklamada, iki başbakan arasındaki görüşmede Türkiye'nin petrol ihracatı konusunda Bağdat yönetimini muhattap alma konusunda prensipte anlaştığı ifade edildi. 

İRAN: REFERANUM BİR HATA

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulunun ardından New York'taki temaslarına devam eden Zarif, "The Asian Society" kuruluşunda Amerikalı gazeteci ve televizyon sunucusu Charlie Rose'un sorularını cevapladı.

IKBY'deki referandumla ilgili sorular üzerine Zarif, "Bunun çok ciddi hata olduğuna inanıyoruz. Kürtlerin dostu insanlar olarak Kürtlerin ebedi dostları olarak kalacağız. Irak'taki Kürt bölgesiyle sınırlı kalmayacak büyük bir stratejik hata olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin