Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu

Başbakan Binali Yıldırım İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bıraktığını açıkladı. Yerine ise Süleyman Soylu atandı... Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde gösterdiği yoğun gayretin bu atamada etkili olduğu düşünülüyor..

Takip Et

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile saat 19.00’da yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 19.30’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım arasındaki görüşme resmi programda bulunmuyordu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım arasındaki görüşme saat 20:00 sularında sona erdi. 

 Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın görevden ayrıldığını, yerine ise Çalışma Bakanı Süleyman Soylu’nun getirildiğini söyledi. Bakan Soylu’nun yerine ise Çalışma Bakanlığı’na Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

SOYLU: BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU

Süleyman Soylu TRT darbe gecesi

Yeni İçilşeri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu göreve atanmasında, özellikle 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi gösterdiği yoğun gayretlerin etkili olduğu belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan ilk açıklama geldi: Sürpriz oldu

Efkan Ala'nın görevden ayrılması sonrası İçişleri Bakanlığı koltuğuna geçen Süleyman Soylu konuya ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini bırakarak, Efkan Ala’nın yerine İçişleri Bakanı olarak atanan Süleyman Soylu, “Benim için de sürpriz oldu” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin