Hakkari'de hain saldırı: 8 asker şehit


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Hakkari'de hain saldırı: 8 asker şehit

Bölücü terör örgütü PKK'lı hainler yine askerlerimize saldırdı. Hakkari- Çukurca karayolu üzerindeki Doğanlı bölgesinde yol kontrolü yapan askerlere, PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla organize bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ilk belirlemelere 5 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı, yaralı üç askerin daha kurtarılamaması sonucu şehit olan asker sayısının sekize yükseldiğini, 8 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Takip Et

.Bölücü terör örgütü PKK'lı hainlerin açtıkları ilk ateşte, beş kahraman askerimiz şehit düşmüş sekiz asker de yaralanmıştı. Acı haber Genelkurmay’dan sabah saatlerinde geldi. Yaralanan askerlerden üçünün daha kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Hakkari – Çukurca karayolu Doğanlı bölgesinde bugün saat 1745 sıralarında yol kontrolü yapan askerlere PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte, ilk belirlemelere göre 5 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı.

İLGİLİ HABER

Genelkurmay Başkanlığı yaralı askerlerden acı haberi sabah saatlerinde verdi. Yaralanan askerlerden üçünün daha kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Açıklamada böylece şehit sayısının sekiz yükseldiği kaydedilirken, şöyle devam edildi:

“İlk anda irtibat kurulamayan bir silah arkadaşımız yaralı olarak bulunmuş, ayrıca çatışmaların devamında 19 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgedeki söz konusu çatışmada yaralanan toplam 25 kahraman silah arkadaşımızın hastanede tedavilerine devam edilmektedir. Müteakiben bölgede icra edilen hava destekli operasyonda, 8 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

Hakkari'de şehit olan 8 askerHain saldırıda Çorumlu Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz, Konyalı Jandarma Kıdemli Üstçavuş İbrahim Betin ve Konyalı Özel Harekatçı Uzman Çavuş Mustafa Tünel dahil 8 asker şehit düştü.

KARA HABER ÇORUM'DA BABA EVİNE ULAŞTI

Şehitlerin evlerine de acı haberler gelmeye başladı. Şehit olan Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz'in Çorum'daki annesi Pakize Deniz'e acı haberi, Buharaevler mahallesindeki babasının evine gelen İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri verdi. 

KONYA’DA ÇİFTE ATEŞ

Hain çatışma sonucu şehit düşen Özel Harekatçı Uzman Çavuş Mustafa Tünel'in Konya'nın Seydişehir ilçesindeki baba ocağına da ateşi düştü.  Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve
İlçe Jandarma Komutanı  tarafından gece saatlerinde şehidin Ortakaraören Mahallesi Mazan mevkiinde bulunan baba ocağına acı haber verildi. 

Konyalı şehit İbrahim Betin baba evinde yas varŞehit asker İbrahim Betin’in babaocağında yas ve gözyaşı

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin