Gaziantep'te düğüne canlı bombalı saldırı: 22 ölü, 94 yaralı..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Gaziantep'te düğüne canlı bombalı saldırı: 22 ölü, 94 yaralı..

Gaziantep bir sokak düğününe canlı bombalı intihar saldırısı düzenlendi. İlk belirlemelere göre çok sayıda ölü ve yaralı var, olay yerine ambulanslar ve güvenlik güçleri sevk edildi. Telefonla canlı yayına bağlanan AKP Milletvekili Mehmet Erdoğan, saldırının büyük ihtimalle canlı bomba tarafından düzenlendiğini söyledi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ilk açıklamasında, terör örgütleri tarafından bir düğün salonuna menfur bir saldırıda bulunulmuştur. dedi. Reuters haber ajansının geçtiği bilgiye göre, hain saldırıda 8 kişinin öldüğü, 60 kişi de yaralandı, Gaziantep Valiliğince saat 01.45'te yapılan son açıklamada 22 vatandaşın hayatını kaybettiği 94 kişininde yaralandığı duyuruldu. Habertürk Gaziantep muhabirinin görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre saldırganlar bebek arabasıyla canlı bombalı saldırı yapıldı, ikinci bir kişi olay yerinden kaçarak uzaklaştı..

Takip Et

Şahinbey İlçesi’ne bağlı Beybahçe Mahallesi’nde yapılan bir sokak düğününde saat 22.40 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken, olay yerine polis ekipleriyle çok sayıda ambulans sevk edildi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep’teki terör saldırısında ölü sayısının 8’den fazla olabileceğini belirterek, “Valimizin verdiği bilgiye göre, rakamlar biraz daha kötü olabilir” dedi.

 CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ise, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vali bey bize 13 ölü ve çok sayıda yaralı olduğunu söyledi” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan bilgi aldığı belirtildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın bölgeye bazı bakanları göndermek için talimat verdiği ifade edildi. Saat 01:45’te Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre 22 kişi hayatını kaybetti, 94 kişi yaralandı.

Gaziantep canlı bombalı saldırı

VALİLİK KAHREDEN HABERİ AÇIKLADI, 22 ÖLÜ, 94 YARALI

Gaziantep Valiliği, kına gecesinde düzenlenen bombalı saldırıda 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, 94 kişinin de yaralandığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “Şahinbey İlçemiz Beybahçe Mahallesinde bugün saat 22.50 sıralarında bir düğüne yapılan bombalı saldırı sonucu 22 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 94 vatandaşımız yaralanmıştır. Menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen terör saldırısı ve bu saldırıyı yapanları lanetle kınıyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valiliğimizce yapılacak açıklamalar haricindeki haberlere itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun.”

 Reuters haber ajansının geçtiği bilgiye göre, hain saldırıda 8 kişinin öldüğü, 60 kişinin de yaralandı..

AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, saldırının canlı bomba tarafından düzenlendiğini iddia etti.

Gaziantep canlı bombalı saldırı

 

AKP’Lİ MEHMET ERDOĞAN: BÜYÜK İHTİMALLE CANLI BOMBA

AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep’teki saldırıyla ilgili “Büyük bir ihtimalle canlı bomba” dedi.

CNN Türk canlı yayınına bağlanana Gaziantep DHA Bölge Müdürü Hasan Kırmızıtaş, patlamanın olduğu bölgenin sokak düğününün olduğu ifade etti. Patlama sonucu çok sayıda yaralının olduğunu söyleyen Kırmızıtaş, yaşamını yitirenlerin de olduğunu kaydetti.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan bilgi aldığı belirtildi.

Gaziantep canlı bombalı saldırı

CNN Türk canlı yayınına bağlanana Gaziantep DHA Bölge Müdürü Hasan Kırmızıtaş, patlamanın olduğu bölgenin sokak düğününün olduğu ifade etti. Patlama sonucu çok sayıda yaralının olduğunu söyleyen Kırmızıtaş, yaşamını yitirenlerin de olduğunu kaydetti.

VALİ YERLİKA’DAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, terör örgütleri tarafından bir düğün salonuna saldırıda bulunulduğunu, 112 ekiplerince yaralılara ilk müdahalenin olay yerine yapıldığını belirtti.

Gaziantep Patlama

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’da Gaziantep’te bir düğün salonuna yapılan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Terör örgütleri tarafından Akdere Mahallesi'nde bulunan bir düğün salonunda menfur bir saldırıda bulunulmuştur. Yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen 112 ekiplerince yapılmıştır. Sağlık personelleri göreve çağrılmıştır. Olayın detayları belli oldukça açıklama yapılacaktır” dedi.

GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN: ŞEREFSİZLER 4 YIL ÖNCEKİ SALDIRININ YILDÖNÜMÜNDE SALDIRDI 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Fatma Şahin, açıklamasında "Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantep'ime saldırdı. Başımız sağolsun. Sayın Valimiz net bilgileri verecektir. Gaziantep halkı bu acı olay karşısında itidalli davranacak, kışkırtmalara gelmeyecek, terörün amacına hizmet etmeyecektir. Şerefsiz teröristler Gaziantep'te tam 4 yıl önce 10 hemşehrimizin şehit edildiği saldırının yıldönümünde saldırdı. Allah belalarını versin" ifadelerini kullandı.

NTV canlı yayınına katılan AK Parti Gaziantep Millekvekili Mehmet Erdoğan, "Yine bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Maalesef hayatını kaybeden şehitlerimiz var, yaralılarımız var. İlçemiz merkez bir ilçe. Canlı bomba olduğu düşünülüyor. Netleşmesini bekleyeceğiz. Maalesef hayatını kaybedenler ve yaralılarımız var." dedi.

GÖRGÜ TANIKLARI BEBEK ARABASIYLA CANLI BOMBA SALDIRISI YAPILDIĞINI SÖYLÜYOR 
Gazete Habertürk Gaziantep Muhabiri Yusuf Kılıç, Habertürk TV canlı yayınında, "Görgü tanıklarından aldığımız bilgiye göre bebek arabasıyla canlı bomba saldırısı yapıldı. İkinci bir kişinin de olay yerinden yaya olarak kaçtığı söyleniyor. Olay yeri dar bir sokak. İki aracın yan yana geçmesi çok zor bir sokak. Sokak ortasında yapılan bir düğün. Terör saldırısının kına merasiminin yapıldığı esnada gerçekleştiğini öğrendik. Olay yerinin iki sokak ötesinde bir düğün daha vardı. Oraya da bir saldırı olabileceği ihtimali nedeniyle düğün dağıtıldı. Geniş güvenlik önlemi alındı. Hayatını kaybedenlerin birçoğunun çocuk olduğunu gördük. Yaşlılar var ölenler arasında. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in gelişiyle birlikte burada bir kriz masası oluşturulacak. Uzaktan kumandayla patlatılmadığı konusundaki bilgiye ulaştık. Saldırıyı gerçekleştiren terörist de patlamada öldü. Düğün sahipleri Siirt Pervari'li. Kaç kişinin durumu ağır bir bilgi yok elimizde. Gelin ve damadın da yaralı olduğu ve tedavi altında bulunduğu bilgisini öğrendik" dedi.

DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin