Son dakika: eski AK Partili vekil FETÖ'den tutuklandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: eski AK Partili vekil FETÖ'den tutuklandı

Flaş gelişme.. FETÖ soruşturması kapsamında iki gün önce polis tarafından gözaltına alınan eski Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi..

Takip Et

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişimi ile anayasal düzeni değiştirmek isteyen FETÖ'ye üye olan şahıslara yönelik yapılan soruşturma kapsamında, 8 Mayıs'ta gözaltına alınan 24. Dönem AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan Uzun tutuklandı.

SAVCI: AHMET TEFFİK UZUN FETÖ/PDY TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAK SUÇUNDAN GÖZALTINA ALINDI:

AKP 24. Dönem Mersin eski Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak suçlaması ile geçtiğimiz gün polis tarafından gözaltına alınmıştı..

Eski AKP Ahmet Tevfik Uzun FETÖ'den tutuklandı

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan tarafından konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY mensuplarınca yapılan hain kalkışma teşebbüsü ile Anayasal düzeni değiştirmek ve bu terör örgütüne üyelik suçlarından, örgüte yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi. Savcı Ercan, bu sabah itibariyle 24’üncü Dönem Mersin Milletvekili olarak görev yapan Ahmet Tevfik Uzun'un, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan yakalanarak, gözaltına alındığı, hakkındaki arama ve el koyma çalışmalarının ise devam ettiğini bildirilmişti.. 

Uzun mahkeme kararıyla tutuklanıp cezaevine gönderildi..

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin