Son dakika: Dumansız sigara torbadan çıkıyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Dumansız sigara torbadan çıkıyor

AKP hükümetinin büyük bir gizlilikle yürüttüğü ve tepki çeken tütün yasasından geri adım geldi.. Hükümet, dünyada sadece ABD’li sigara şirketi Philip Morris International'ın ürettiği dumansız sigaranın Türkiye’de üretilmesi ve yurt dışından ithal edilmesine izin veren 700 milyon dolarlık ‘şirkete özel’ maddeyi torba tasarıdan çıkaracağı iddia edildi..

Takip Et

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda hazırlanan önergeyle tasarıdaki “yeni tütün mamulü” ifadesi tamamen siliniyor.   Hükümetin bu kararında ABD ile yaşanan vize krizinin etkili olduğu ifade ediliyor.

TÜRK TÜTÜN ÇİFTÇİLERİ 700 MİLYON DOLARA SATILDI!

AK Parti hükümeti, MTV'ye yüzde 50'ye varan oranlarda zam yapılmasını öngören 130 maddelik tasarıya, dünyada sadece ABD'li bir şirketin ürettiği dumansız sigaranın Türkiye'de de kullanılmasının önünü açan bir madde eklemişti.

ABD'Lİ FİRMA İLE GİZLİ ANLAŞMA!

Maddenin, ABD'li Philip Morris International'dan(British American Tobacco) gelen 700 milyon dolarlık yatırım sözü üzerine bu girişimde bulunulmuştu. Düzenleme ile, şirkete özel madde getirilecek olması nedeniyle kamuoyunda büyük tepki oluşurken,dumansız sigaranın Türkiye'de sigara kullanımını yaygınlaştıracağı kaygılarına da yol açmıştı. SÖZCÜ

DUMANSIZ ELEKTRONİK SİGARANIN ZARARLARI NEDİR?

DUMANLI SİGARALAR KADAR ZARARLI

Elektronik sigaralar masum değildir. İçerisindeki sıvıların kanserojen madde içerdiği, sıvılardan alınan çoğu örnekte, tütünde olduğu gibi insan sağlığını tehlikeye atabilecek ‘anabasine, myosmine ve beta nikotryine’ maddeleri tespit edilmiştir. Aynı zamanda, elektronik sigaraların nikotin bağımlılığını tetikleme ve nikotin zehirlenmesine yol açma gibi risklerininde yüksek olduğu açıklanmıştır.

Anabasine; tütün bitkisinde bulunan ve böcek öldürücü etkinliğe sahip alkoloit yapısında bie bileşik maddedir. zararlari.com

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin