Son dakika Dolardan tarihi rekor: 4.30'a dayandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika Dolardan tarihi rekor: 4.30'a dayandı

Son dakika.. Dolara Merkez Bankası'nın müdahalesi de etki etmedi.. Güne 4.27 TL'den başlayan dolar kuru, tarihi zirvesini 4.2986 TL'ye taşıdı. Euro kuru ise 5.10 TL'de hareket ediyor.

Takip Et

ABD’deki faiz oranlarındaki artışın doları destekleyeceği beklentileri ile dolar endeksi bu yılın en yüksek seviyelerine gelirken, TL dahil gelişmekte olan ülke para birimleri baskı altında.

Petrol fiyatları üç buçuk yılın zirvesini gördükten sonra hafif gerilerken; yatırımcılar, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’ yi İran’ın nükleer anlaşmasından çekip çekmeyeceği konusundaki kararını bekliyorlar.

Dolar/TL güne 4.27 seviyesinden başlarken; 4.2986 ile tarihi zirvesini gördü.

Dolar Bugün Kaç TL

Dolar kuru saat 11.57 itibarıyla 4.2943 TL'de hareket ederken; gün içerisinde en yüksek 5.1135 seviyesini gören Euro/TL, şu dakikalarda 5.1073 seviyesinde bulunuyor.

Euro Bugün Kaç TL

Dolar, artan ABD hazine tahvil getirileri ve güçlü ekonomik verilerin desteğiyle yaklaşık dört ayın zirvesinde seyrederek, zayıf seyir izleyen euro ve sert şekilde gerileyen Arjantin pesosu gibi başlıca para birimlerini geride bıraktı.

Dolardaki değer kazancı ile birlikte gelişmekte olan ülke piyasalarından fon çıkışları yaşanmasıyla tüm gelişmekte olan ülkeler satış baskısı altında kalırken; TL ve ruble dolar karşısında en çok değer kaybı yaşayan iki para birimi konumunda.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin