Son dakika: Dolar ve euro rekor kırıyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Dolar ve euro rekor kırıyor

Ekonomiden son dakika haberi.. Dolar 3,94'ü aştı.. Euro ise yine rekor kırdı.. Dolar/TL sert yükselişlerin görüldüğü geçen haftanın ardından yeni haftanın ilk işlem gününde 3.94'ün üzerini gördü. Dolar kuru 3.9425'e çıkarken, aynı dakikalarda euro/TL 4.8401 ve sterlin/TL 5.4961 ile rekor kırdı.

Takip Et

Geçen hafta Aralık'tan beri ilk kez 3.90'ı aşarak tarihi rekor seviyelerine yaklaşan kur yeni haftaya da yükselişle başladı. Kur ilerleyen saatlerde 3.92'den 3.9435'e kadar yükseldi.

Saat 11:45 itibarıyla dolar 3,9380 liradan, euro ise 4,8360 liradan, sterlin ise 5,4915 liradan alıcı buluyor.

Borsa İstanbul ise yüzde 0,50 değer kaybıyla 116 bin 600 puan seviyelerinde seyrediyor.

Yükseliş eğilimini sürdüren 10 yıllık tahvil faizi de 12,83'e geldi. Diğer taraftan dolar endeksi 90 seviyesinin hemen altında sakin bir görünüm çiziyor.

Uzmanlar döviz kurlarında geçen haftaki yükselişte bazı makro ekonomik dinamiklerde bozulma, jeopolitik endişeler ve azalan risk iştahının etkili olduğuna dikkat çekmişti. Piyasalarda bugün önemli bir veri akışı bulunmazken gözler çarşamba günü açıklanacak Fed kararlarına çevrildi. Bankanın bu toplantıda 25 baz puan faiz artışına gitmesine kesin gözüyle bakılırken, faiz artırımlarının sıklığına işaret eden mesajlar önemli olacak.

GÖZLER FED KARARINDA

Bu hafta piyasalar Fed'in kararıyla yön bulacak. ABD Merkez Bankası'nın bu hafta yılın ilk faiz artışını yapmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Fed'in bu sene 3 yerine 4 faiz artışı olacağına dair bir sinyal vermesiyle dolarda yükselişin devam edebileceği belirtiliyor.

Ak Yatırım yolladığı bir notta Fed'in üye tahminlerinde bu ay yukarı yönde revize beklediklerini belirterek "Faiz artırması beklenen Fed’in yılın geri kalanı için 2 yerine 3 faiz artırımı beklediğine dair sinyali verebileceğini düşünüyoruz. Bizim senaryomuz gerçekleşirse ilk etki Dolar pozitif, hisse senetleri (S&P500 negatif, DAX hafif negatif, BIST 100 hafif negatif), Euro/Dolar ve Sterin/Dolar negatif, Ons altın negatif olabilir" değerlendirmesini yaptı.

Fed kararı Çarşamba akşamı Türkiye saatiyle 21:00'de açıklanacak.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin