Son dakika: Dolar Tarihi rekor kırdı: 3.92 lirayı gördü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Dolar Tarihi rekor kırdı:  3.92 lirayı gördü

Merkez Bankası'nın, "vadeli döviz satışları" hamlesine karşın dolardaki tırmanış durmuyor. Dolar Ocak ayından beri en yüksek seviyeye ulaştı. Euro kuru ise 4.60 seviyesinin üzerine çıktı. Küresel piyasalar takip ediliyor.

Takip Et

ABD para birimi, 3.92 lirayı görerek, tarihi rekor düzeye yaklaştı. Dolar bu yıl 12 Ocak günü 3.9422 lira ile tarihi rekor düzeye çıkmıştı. Dolardaki hızlı tırmanışa bağlı parite etkisiyle euro da 4.6202 lirayı gördü.

Geçtiğimiz hafta 3.90 seviyesinin üzerini test eden dolar kuru, yeni haftaya düşüşle başladıktan sonra yeniden yükselişe geçti. Dolar/TL gün içerisinde 3.85 seviyesinin altına gerilerken, en yüksek 3.9085 seviyesini gördü. Bankacılar küresel piyasaların ve TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinin yakından izleneceğini belirtti.

Dolar/TL, yeni haftaya 3.8654/3.8665 seviyesinden başlarken; saat 14.37 itibarıyla 3.9018 seviyesinden işlem gördü. Euro ise aynı dakikalarda 4.6010 seviyesindeydi. Euro/dolar paritesi de 1.1789 seviyesinde bulunuyor.

TL'DE RİSK DEVAM EDİYOR
Bankacılar TL varlıklarda dış gelişmelerin yanı sıra iç risklerin baskısının da sürdüğüne işaret ediyor. Dolardaki küresel değerlenme, enflasyonda devam eden yükseliş, Hazine'nin artan borç çevirme oranlarının TL varlıklarda yarattığı baskı, ABD ve Avrupa ülkeleriyle gerilen ilişkiler, devam eden jeopolitik endişeler TL varlıklardaki değer kayıplarındaki ana neden olarak ön plana çıkıyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin