Son dakika. Deniz Baykal yoğun bakımda: Doktorundan ilk açıklama


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika. Deniz Baykal yoğun bakımda: Doktorundan ilk açıklama

CHP'nin eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa dönüşünde hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edildi ve tıkanan damarı için anjiyoya alındı. Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel, Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili, "Stent koyduk. Tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık. Durumunun daha iyiye gideceğini umut ediyoruz. Beyin fonksiyonları yerinde. Kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. Tedavimiz devam edecek. Sol kolu ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük var. Şu anda cerrahi operasyonluk bir durum yok" diye konuştu.

Takip Et

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı. Beyne giden bir damarda tıkanıklık tespit edilen Baykal'a anjio yapıldığı öğrenildi. Hastaneden yapılan açıklamada, Baykal'ın sağlık durumunun iyi olduğu; sol kol ve bacağında ise "hafif güçsüzlük" olduğu bildirildi.

DENİZ BAYKA'IN SAĞLIĞI NE DURUMDA?

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.
Ankara'da İbni Sina Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Baykal'a zatürre ve damar tıkanıklığı teşhisi konuldu.
Beyne giden tıkalı damarın yapılan boyun anjiosu ile açıldığı bildirildi. Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin detaylı açıklama, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten geldi. 
"Sabaha karşı beyne giden bir damara pıhtı tıkanması sonucu gelişen olaylar. Bize getirildikten sonra Deniz Bey, derhal ekiplerimiz müdahale yaptı, pıhtıyı açtılar" diyen İbiş şunları söyledi:
"Şu anda beynin o bölgesinde kanlanma başlamış durumda. Şimdi yoğun gözlem altında. Deniz Bey'in bilinci açık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da aradılar, yakından takip ediyorlar. Bütün imkanlar hazır ve yakından takip ediliyor. 3-4 saatlik bir periyoda ihtiyaç var, o zaman daha net bulgular söylenebilir. Şu anda yapılabilecek bütün müdahaleler yapıldı."

"SOL KOL VE BACAĞINDA GÜÇSÜZLÜK VAR"

Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel ise açıklamasında şunları söyledi: 
"Bu müdahale sonucunda ana damarın tıkalı olduğu görüldü. Kapalı olarak işlem yapıldı, tıkalı beyin damarı açıldı. Açılan damara stent konuldu. Tedavi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık, sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. İşlemin çabuk yapılmış olmasında fayda var. Gecikseydi geri dönme şansı az olabilirdi. Şu anda cerrahi bir operasyona ihtiyaç yok. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman vardır. Ama şu anda ciddi bir problem görünüyor."

BAŞBAKAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TELEFON

Başbakan Binali Yıldırım da Baykal'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU ZİYARET EDECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi'nde ziyaret edecek.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin