Son dakika… Çok acı: Yüz binlerce vatandaş işsiz kaldı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika… Çok acı: Yüz binlerce vatandaş işsiz kaldı

Ekonomide tehlike çanları işsizlik rakamları ile birlikte alarm veriyor.. Her geçen ay işsizlik oranları artıyor.. Mart döneminde yüzde 11.7 olan işsizlik Nisan döneminde yüzde 10.5'e geriledi. Geçen yılın aynı dönemine göre işsiz sayısı 463 bin kişi artarak 3 milyon 287 bin kişi oldu. Nisan dönemi işsizlik oranı son 6 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

Takip Et

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılı Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 463 bin kişi artarak 3 milyon 287 bin kişi oldu.

İşsizlik oranı ise 1,2 puanlık artış ile %10,5 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 1,4 puanlık artış ile %12,4 olarak tahmin edildi. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı 3,8 puanlık artış ile %19,8 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 1,2 puanlık artış ile %10,7 olarak gerçekleşti.

IşıkFX İşsizlik Oranları

İŞSİZLİKTE OHAL ETKİSİ

IşıkFX Araştırma Uzmanı Zülküf Aydemir, darbe girişiminin ardından ekonominin oldukça hızlı bir şekilde toparlanma gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “İşsizlik oranında ise önümüzdeki dönemlerde artık tek haneleri konuşabiliriz. Özellikle hükümetin uyguladığı istihdam seferberliğinin burada etkili olduğunu düşünüyorum. Fakat OHAL sürecinin devam etmesi yurtiçi yatırım ortamını negatif etkilemeye devam ediyor. Bugün düzenlenecek MGK toplantısında OHAL'in 3 ay daha uzatılması söz konusu olacak. Bu durum yeni yatırımların ve planlanan yatırımların hayata geçirilmesini ötelemeye devam edecek. İş dünyasından yapılan OHAL'in artık sona ermesine yönelik çağrılar, şimdilik hükümet kanadında karşılık bulmamış gibi gözüküyor. En azından son bir 3 aylık uzatmanın ardından OHAL'in kaldırılması hem yatırım-tüketim ortamı hem de bu çerçevede işsizlik oranının düşmesinde kilit rol oynayacağını  düşünüyorum.”

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin