Son dakika: Çocuk tecavüzcülerine 'hadım' cezası geliyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Çocuk tecavüzcülerine 'hadım' cezası geliyor

Son dakika gelişmesi.. Son yıllarda artan çocuklara yönelik istismar ve tecavüz olayları vatandaşı isyan noktasına getirdi.. Adana'da düğün evinde uyuyan 3 yaşındaki bir bebeğe tecavüz dehşetinin ardından bugün hükumet kanadından bir açıklama geldi.. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, çocuklara yönelik istismarla ilgili olarak ,"Kimyasal hadım gündeme gelecek" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da partisinin grup toplantısında konuya ilişkin, en ağır müeyyide için adım atılacak. dedi.. Peki bir anda gündeme gelen 'Kimyasal Hadım' cezası nedir ve nasıl uygulanır? işte merak edilenler..

Takip Et

SON DAKİKA HABERİ! Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, çocuklara yönelik istismarla ilgili olarak ,"Kimyasal hadım gündeme gelecek" dedi.

BOZDAĞ: KISA SÜREDE...

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise konuya ilişkin “hadım da dahil görüşülecek. Hem düzenleme hem yaptırım kısa süre sonra gelecek” dedi.

BİRKAÇ GÜN İÇİNDE 'HADIM' CEZASI GÜNDEME GELECEK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "çocuk istismarı konusunda kimyasal hadım konusu birkaç gün içinde gündeme gelebilir" dedi.

 

İLGİLİ HABER

KİMYASAL HADIM YÖNTEMİ NEDİR VE NASIL UYGULANIR?

Kimyasal hadım yöntemi
nde diğer hadım şekillerinde olduğu gibi penis ve testisler kesilmiyor. Kimyasal hadım yönteminde çeşitli kimyasallar kullanılarak yapılan hadım etme işleminde mahkumlara belirli aralıklarla ilaç veriliyor. Haplar ve iğneler sayesinde cinsel saldırı suçunda bulunan suçlunun testosteron hormonu azaltılıyor ve cinsel isteği ortadan kaldırılıyor.

DÜNYADA 'HADIM CEZASINI' KULLANAN ÜLKELER

Kimyasal hadım cezası; Birleşik Krallık, Polonya, Moldova, Estonya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Hindistan, İsrail, Rusya, Güney Kore gibi ülkelerde yakın zamanlarda çeşitli cinsel saldırı vakalarında kullanıldı.

Yasada belirtilen bazı durumlar hariç bu suçlardan dolayı hapis cezasına mahkûm olanlar hakkında, cezanın infazı sırasında ve koşullu salıverildikleri takdirde denetim süresi içinde, şu tedavi veya yükümlülüklerden bir veya birkaçına infaz hâkimi tarafından karar verilmesi hükme bağlanmıştı:

a) Tıbbi tedaviye tabi tutulmak
b) Tedavi amaçlı programlara katılmak
c) Suçun mağdurunun oturduğu ve çalıştığı yerleşim bölgesinde ikamet etmekten yasaklanmak
d) Mağdurun bulunduğu yerlere yaklaşmaktan yasaklanmak
e) Çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmaktan yasaklanmak
f) Çocuklar hakkında bakım ve gözetim yükümlülüğünü gerektiren faaliyet icra etmekten yasaklanmak

İLGİLİ HABER

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "ÇOCUĞA İSTİSMARDA EN AĞIR MÜEYYİDE İÇİN ADIM ATILACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında çocuk tecavüzleri ve istismarı konularına ilişkin açıklamalarda bulundu..

Erdoğan konuşmasında; Masum olan çocuklarımız rabbimizin bize emanetidir. Bu masumların her türlü tehdit ve tehlikeden korunması da bizlerin sorumluluğnudadır. Son günlerde karşımıza çıkan çocuklara yönelik alçakta saldırılarla ilgili haberlerbizi bu sorumluluklar konusunda düşünmeye yöneltmelidir. Çocuklara yönelik bu alçaklıklar istismar değil alelen toplumu çöküşe götürecek dinamittir birer alçaklıktır. Böyle bir duruma asla kayıtsız kalamayız. Dün Bakanlar Kurulu toplantısında bu konuyu ele aldık. Çocuklar konusundaki hassasiyetimizi her düzeyde ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Dün Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu'nda meseleyi ele aldık.  Bu konudaki bilincin artırılması hususunda çalışma başlattık. Bu heyet çok kısa süre içinde değerlendirmeler ışığında çözüm tekliflerini getirecek. Ardından ilk Bakanlar Kurulu'nda yasal düzenlemeleri derhal hayata geçireceğiz. Caydırıcı olması bakımından en ağır müeyyideler neyse alınacaktır, adımları atılacaktır. Bu tür konuların beklemeye uzatmaya tahammülü yoktur. Bu tür suçları işleyenlerin tüm indirimlerin kolaylıkların dışında tutulması şarttır. Milletin gözünde ve toplumda açılan yaralar bir insanı öldürmekle aynıdır. Bu tür suçlara verilen cezaların hissiyatımıza uygun olması gerekir. En kısa sürede bu meseleyi çözüme kavuşturacağız. dedi..

OSMANLI ZAMANINDA CİNSEL ORGAN KESİLMEK SURETİYLE HADIM CEZASI UYGULANIRDI

Osmanlı zamanında tecavüzcüler hadım edilirdi. Padişah Fermanı 26. emrinde "kız ya da oğlan kaçırıp tecavüz edenin cinsel organı kesile…” ibaresi yer almaktaydı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin