Son dakika: CHP'nin Adalet Kurultayı Çanakkale'de başladı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: CHP'nin Adalet Kurultayı Çanakkale'de başladı

Son dakika.. CHP’nin, 'Adalet Kurultayı' Çanakkale destanının yazıldığı Ecaabat Kocatepe'de, on binlerce kişinin katılımıyla başladı. Kurultayın açılış konuşmasını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu'nun, Çanakkale’deyiz. Şehitlerle kucak kucağayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün TC’nin önsözünü yazdığı topraklardayız... sözleriyle başladı.. 4 gün sürmesi planlanan kurultay boyunca alanda, Adalet ve Atatürk afişleri dışında başka bir pankart ya da bayrak olmayacak.

Takip Et

4 gün sürecek olan 'Adalet Kurultayı'nın açılış konuşmasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satırbaşları:

Hakkı hukuku bu ülkeye getirmek, bütün mazlumların yanında olmak benim boynumun borcudur.

Çanakkale’deyiz. Şehitlerle kucak kucağayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün TC’nin önsözünü yazdığı topraklardayız.

Biz biriz, bütünüz, vatanseveriz, bayrağımızı seviyoruz. Tüm insanlarımız kucaklıyoruz.

Biz gerginlik istemiyoruz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz.

Bu topraklarda adaletli şekilde yaşamak istiyoruz.

Çanakkale’yi geçilmez yapanların topraklarındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önsözünü yazdığı topraklardayız. Ve onlar, Çanakkale Savaşı’nı verenler, hep birlikte mücadele ettiler. Bu memleketin acıyla, kanla kurulduğunu Çanakkale bize hatırlatıyor. Adalet Kurultayımızın Çanakkale’de olmasının bir anlamı var. Biz biriz, bütünüz, vatanseveriz. Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz.

Adalet Kurultayı Çanakkale

Çanakkale destanı yazıldı ama fazla sürmedi, 3 yıl sonra Çanakkale’den tek bir mermi bile atmadan düşman gemileri İstanbul’a gitti. Dolmabahçe’nin önünde demirlediler ve başkenti ele geçirdiler. Gazi Mustafa Kemal, yeni bir mücadelenin önünü açtı. Bugün 26 Ağustos, 1922’de Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın başladığı gündür bugün. Onlara her zaman şükran borçluyuz. Herkese saygı duyduğumuz gibi bu ülke için kanını, canını veren herkese şükran borçluyuz.

Adalet Kurultayımızın ana teması; biz farklılııklarımızla bir arada bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine nasıl yaşayacağız? Biz adalet mücadelesini aslında yeni başlatmadık. Bu mücadele insanlık tarihi kadar eskidir.

FOTO Sözcü Zeynep GürcanlıFOTOĞRAF: Zeynep Gürcanlı (Sözcü)

“ENİS BERBEROĞLU’NUN TUTUKLANMASI BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA”

Bu ülkede 20 Temmuz darbesine ve o darbecilerin tümüne karşıyız biz. Mücadeleyi nasıl başlattık. Sarayın 15 Temmuz’u ve 20 Temmuz’dan sonra bir darbe gerçekleşti. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir sivil darbe gerçekleşti. Üniversiteden binlerce akademisyenin görevine son verildi. Her yerde her ortamda bunları söylemeye gayret edeceğiz. Enis Berberoğlu’nun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Ve yürüdük. “Yürüyemezsiniz” dediler, yürüdük. “Yolda kalırsınız” dediler, yürüdük. “Bu ülkede adalet var, niye yürüyorsunuz?” diyemediler.

eski genel başkan Deniz Baykal da katıldı.

Eski genel başkan Antalya Milletvekili Deniz Baykal'da Kurultay'a katılanlar arasındayıdı..

SADECE ATATÜRK VE ADALET

Kılıçdaroğlu’nun verdiği talimata göre, alanda Atatürk ve Adalet pankartları dışında başaka pankart olmayacak.

 ON BİNLER TOPLANDI

Adalet Kurultayı için Gelibolu’da 10 binlerce kişi toplandı. Belediyelerin yaptığı toplu konaklama yerleri dışında yüzlerce bireysel çadır da var. Konaklama alanına geliş gidiş gidiş için Çanakkale’den feribota, oradan da kurultay alanına otobüslerle seferler yapılıyor.

Katılımcıların ihtiyaçlarını giderebilmek için her türlü mekan düşünülmüş.

Son dakika: CHP'nin Adalet Kurultayı Çanakkale'de başladı Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin