Son dakika: Cem Uzan dönüyor!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Cem Uzan dönüyor!

Son dakika.. Cem Uzan, 2009 yılında savcı Zekeriya Öz'ün tehdidiyle başlayan süreç ve sonrasında hakkında açılan peş peşe davalar nedeniyle Türkiye'den ayrılmak zorunda kalmıştı.. Uzan'ın o yıllarda Türkiye'deki tüm mal varlıklarına el konulmuştu. Uzan daha önce verdiği bir röportajında, kendisini tehdit eden tüm polis ve savcıların FETÖ'den ihraç edilip tutuklandığını söylemişti.. Bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Genç Parti eski Genel Başkanı Cem Uzan yeniden siyasete dönecek. Yarın yapılacak olan Genç Parti kongresinde Cem Uzan yeniden adaylığını koyacak.

Takip Et

Oda TV’nin haberine göre, Genç Parti’nin Olağanüstü Büyük kongresi yarın Ankara'da yapılacak. Cum Uzan bu kongrede, Genç Parti Genel Başkanlığı’na tek aday olarak katılacak. Tekrar siyasete döneceği açıklanan Uzan'ın, Türkiye'ye dönüp dönmeyeceği konusu ise henüz netlik kazanmadı.

“SİYASİ SIĞINMA HAKKI” ALMIŞTI

Cem Uzan, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği için hakkında dava açılmıştı. Uzan’a ceza olarak öfke kontrolü için kitap okuma cezası verilmişti.

Uzan daha sonra, Fransa'dan “siyasi sığınma hakkı” almıştı.

ABD VE FETÖ'DEN UZAN'A 'PARALEL' SALDIRDI

Cem Uzan Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e 2014 yılında bir röportaj vermiş ve ABD FETÖ ilişkisine dikkat çekmişti; Uzan röportajında şu ifadelere yer vermişti, “Bu nasıl oldu kim yaptı bunu?” sorusunu ise Uzan şöyle cevapladı: “Bunu yapanlar bugün çok net ortada. Bunu yapan, yaptırtan ABD şirketinin kullandığı sözde özel güvenlik şirketi çeteleri, bunların Türkiye'de kullandığı kimi kişilerdir. Fethullah Gülen'i de kullandılar. Fethullah Gülen'le ilgili bunu söylememin nedeni bugün gelinen noktadan dolayı değil. Fethullah Gülen aleyhine Star Gazetesi'nden haberler yayınlanıyordu. Amerikalılar'la Fethullah Gülen işbirliği içine girdiler. Kepez'e el konulması için hazırlığı yapanlar da Fethullahçı'ydı (Uzan, burada bir bakan ve bazı üst düzey yetkililerin isimlerini sıralıyor.) Cemaat üzerinden, ailenin servetinin yarısı yok ediliyor. Bir yazar (isim veriyor) kendi köşesinde ‘Ben gittim Başbakan Erdoğan'a, Kepez Elektriğe el koymaları için dil döktüm' diyor. Erdoğan, yeni Başbakan. O günlerde devleti yeni tanıyor. Ne olduğunu ne olmadığını bilmiyor. ‘El koyun' dediler koydu. Sonra bütünüyle bankaya hücum başlatılıyor. Ondan sonra da TELSİM ve diğer tüm şirketlere el konuluyor. TMSF, cemaat tarafından dizayn edildiği için 40 bin kişinin çalıştığı şirketler, 9 ayda Fethullahçılar'ın kontrolü altına geçiriliyor. Aşağı yukarı 12 ila 13 milyar dolar, Uzan Ailesi'nden çalındı.”

RÖPORTAJIN DEVAMI

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin