Son dakika: Burseya Dağı terör örgütünden ele geçirildi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Burseya Dağı terör örgütünden ele geçirildi

Son dakika: Burseya Dağı hainlerden temizlendi.. Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı, terör örgütü PYD/PKK'dan ele geçirildi. Afrin için kritik öneme sahip olan dağ, saat 14.30 sıralarında ele geçirildi. Dağa çıkan askerler, en yüksek noktaya Türk bayrağı dikti.

Takip Et

TSK' DAN BURSEYA AÇIKLAMASI

Saat 14.30 ' da  Barşah (Burseya) dağı ele geçirilmiştir "Zeytin Dalı Harekâtı" kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu tarafından, 28 Ocak 2018 tarihinde saat 14.30 sularında Barşah (Burseya) dağı ele geçirilmiştir. Halen bölgenin teröristlerden temizlenmesi faaliyetleri sürdürülmektedir.

Burseya Dağı'na Türk Bayrağı göndere çekildi

Dağa çıkan askerler, en yüksek noktaya Türk bayrağı dikti.

13:28 Öğlene doğru bombardımanın şiddeti azalırken, komando birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun belirlenen hedeflere ilerlemeye başlamasının ardından yoğun çatışma sesleri duyulmaya başlandı. Ara ara yoğunlaşan çatışma sesleri, Kilis'in sınır köylerinden de duyulabiliyor.

 

BURSEYA DAĞI DÜŞMEK ÜZERE 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada "Az önce komutan ile görüştüm. ’Sayı kaç oldu’ dedim 484. İnşallah biraz sonra Burseya Tepesi’ni de düşüreceğiz dedi. Bütün bu zor şartlara rağmen Mehmedimiz yürüyor" diye konuştu.

11:09 Afrin'deki terör hedefleri savaş uçakları, fırtına obüsleri ve tanklarla ateş altına alınıyor. Bombalanan alanlardan yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafından da görülebiliyor. Bölgede havanın açmasının ardından terör örgütünün Burseya Dağı'nda uzun sürede hazırladığı, beton koruganları, beton mevzileri, kuleleri, tünelleri ateş altına alındı. Stratejik dağın yaklaşık 13 kilometre uzağında Afrin merkezi bulunuyor. Terör örgütünün bu dağda uzun süre tahkimat hazırlığı yaptığı biliniyordu.

Burseya Dağı Alındı, Zeytin Dalı 9. GÜn Gelişmeler

Afrin Harekatı'nın başarıyla devam ettiğini belirten güvenlik uzmanı ve emekli asker Abdullah Ağar, Burseya'daki operasyonlar için "Beton koruganlar, gizli tüneller, ateş mevzileri, tuzaklar, EYP'ler, irtibat hendekleri var. Şehit verilmemesi, kayıpların azalması için bunların tek tek deşifre edilmesi gerekiyordu. Bu nedenle de çok gerçekçi, başarılı, adım adım ilerlenen bir harekat yürütülüyor" diyor. 

"484 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden sabah saatlerinde yapılan açıklamada, 20 Ocak'tan itibaren toplamda 484 terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklama şu ifadeler kullanıldı:

"Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler imha edilmiştir.

Harekâta katılan 7 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 37 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 484 olmuştur. “Zeytin Dalı Harekâtı” planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

DÜN NELER YAŞANDI?

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ‘Zeytin Dalı’ harekâtı dün, bölgede hava koşullarının düzelmeye başlamasıyla birlikte hız kazandı. TSK ve destek verdiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) dün öğle saatlerinde stratejik açıdan çok önemli bir hamle yaparak Afrin’in kuzey batısında kent merkezi yolu üzerinde bulunan Ali Bekki köyünü aldı. Taşlık bir araziye sahip olan köyde, terör örgütü PYD-PKK’nın barınak ve sığınaklarının yanı sıra eğitim kampının da olduğu öğrenildi. Köyün ele geçirilmesinde çıkan çatışmada en az 10 PYD/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor. TSK ve ÖSO birliklerinin 20 Ocak’ta başlattığı harekat kapsamındaki kara operasyonunda, Adamanlı, Haftar, Hay Oğlu, Ömer Uşağı, Marso, Şeyh Abid, Karmanlı, Bali Köy, Kurni ve Mahmud Ubasi köyleri ile Syria Tel tepesi terör örgütünden alınmıştı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin