Son dakika: Bozdağ açıkladı: OHAL uzayacak. Erken seçim var mı?


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Bozdağ açıkladı: OHAL uzayacak. Erken seçim var mı?

Son dakika.. OHAL yeniden uzatılıyor!.. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 'OHAL'in uzatılması ihtiyacı ortadadır' dedi ve OHAL'in yeniden uzatılmasının gündemlerinde olduğunu açıkladı..

Takip Et

Bekir Bozdağ, Habertürk’te katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"OHAL yeniden uzatılabilir"

OHAL'i uzama ihtiyacının ortada olduğunu belirten Bozdağ, " OHAL'in uzatılması ihtiyacı ortadadır.. OHAL yeniden uzatılabilir" dedi.

"Erken seçim yok"

Bozdağ, "Erken seçim yok." diyerek, "Herkes hesabını 2019'un mart ve kasım seçimlerine göre yapsın" ifadelerini kullandı.

İşte Bozdağ’ın açıklamalarından satırbaşları;

TÜRKİYE-RUSYA-İRAN ZİRVESİ
Son 2 günde yaşananlar Türkiye ve bölgemiz açısından tarihi öneme sahip. Putin ve Cumhurbaşkanımız birlikte Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temelini birlikte attılar. Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinin başında geliyor. Cumhurbaşkanımızın liderliği, sayın Putin’in desteği ve hükümetimizin çabaları ile önemli bir adım attı. İkinci gün yapılan toplantıda, sayın Putin, Ruhani ve sayın Cumhurbaşkanımız ile beraber görüşme Türkiye’nin küresel ve bölgesel güçlü bir aktör olduğunun göstergesi olmuştur. Sorunların çözümüne katkı sunmak bakımından son derece önemli. Astana, Soçi zirvesi vardı, devamı Türkiye’de. İran’da da olacak.

“SURİYE’NİN BÖLÜNMESİNE RIZA GÖSTERMEYİZ”
Suriye’de sadece askeri yöntemlerle çözüm ortaya koymanın imkanı yok. Cenevre süreci kilitlendi kaldı. Bu görüşmeler Cenevre sürecine de yeni bir ivme katacak. Türkiye’nin de Rusya’nın da İran’ın da yol haritasını ortaya koydu, yayınlanan bildirge. Suriye’nin toprak bütünlüğü korunacaktır. Suriye’yi bölme hayali görenlere karşı çok net bir duruş ortaya koyuldu. Bu hesabı yapanlar sadece terör örgütleri değil. Onları partner yapanlara da mesaj. Suriye’de mezhep esaslı bir değişime gidilmesine izin vermeyiz, bölünmesine rıza göstermeyiz.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin